≫ 

Pop zna kako sa Denverom i Jokićem: Nagetsi naišli na plej-of minu, sve dalje su od plasmana u drugu rundu (FOTO) (VIDEO)

Nije bilo pomoći Nagetsima protiv fenomenalnog Derika Vajta

  • 5

Jokić i Denver su u problemu, San Antonio je pobedio Nagetse u trećoj utakmici plej-of serije rezultatom 118:108 i poveo 2:1 pred novi duel u Teksasu. 

Nikola Jokić je bio odličan, najefikasniji u redovima poraženog tima sa 22 poena, 8 skokova i 7 asistencija, tri ubačene trojke iz šest pokušaja, ali malo je to bilo da bi se poništio rekord karijere Derik Vajta na drugoj strani.

Plejmejker Sparsa se potpuno "otkačio" na ovom meču, završio ga je sa 36 poena, uz sjajne procente šuta iz igre (15/21), promašio je samo dva pokušaja za dva poena...

- Vajt kao da nije jeo dva dana pre utakmice, izašao je gladan na teren sa jasnom porukom. Baš me zanima kako će moji igrači reagovati na ovo - rekao je o "performansu" Vajta trener Nagetsa Majk Meloun.

Derik Vajt briljirao je protiv Denvera sa 36 poena Foto: Tanjug/Ap

Jedan od razloga poraza Denvera leži u činjenici da je Džamal Marej bio "odsutan" sa meča, samo šest poena je upisao prvi plejmejker gostiju koji je od starta morao da juri po terenu nezadrživog Vajta, što mu baš i nije polazilo od ruke.

Denver je u drugoj četvrtini imao najbolji zamah, trojkom Gerija Herisa je poveo 50:40 sredinom tog perioda, međutim onda je "zaribao", a Sparsi su već do kraja druge deonice uspeli da anuliraju minus i u nastavku preokrenu situaciju na terenu u svakom smislu.

Rudi Gej u sendviču između Milsapa i Plamlija Foto: Tanjug/Ap

Malik Bizli je sa 20 poena, i to sa "klupe", uz Jokića gurao Denver, ni to nije vredelo protiv San Antonija koji je u ključnoj deonici konstantno bio u vođstvu, na kraju mirno priveo meč kraju.

Uz Vajta, San Antonio je imao glavne adute u De Rouzanu sa 25 poena i Oldridžu sa 18.

Naredni meč serije igra se na istom mestu kroz dva dana.

Rezultati (plej-od, 1. runda)

Bruklin - Filadelfija 115:131 (1:2)

San Antonio - Denver 118:108 (2:1)

Los Anđeles Klipers - Golden Stejt 105:132 (1:2)

VIDEO: Poslušajte šta je trener Nagetsa rekao o Jokiću na srpskom

Da li će Efes otići u Barselonu da brani 2:0, ili će tim Karija Pešića napraviti brejk u Istanbulu večeras (19.15)? Kvota na keca je 1,50, a na dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za četvrtfinalni duel Evrolige Efes - Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVERRATED

    19. april 2019 | 07:36

    kandidat za mvp- ja nemoze da se snadje u plejofu

  • Gemini

    19. april 2019 | 10:38

    Denver sve dalje od finale zapada ali zato Jokic sve blize nastupu na SP u dresu Srbije.

  • Smele95

    19. april 2019 | 13:41

    Hahah eto vam ga taj vas mvp 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA