Oglasila se Budućnost posle poraza: ABA liga više ne postoji!

Podgoričani traže smenu čelnika lige Čabarkape i Novosela

  • 56
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Budućnost izdao je oštro saopštenje posle poraza 97:54  u petom meču finala plej ofa regionalne ABA lige. Podgoričani su optužili Čovića za saradnju sa čelnicima lige direktorom Žarkom Čabarkapom i sportskim direktorom Krešimirom Novoselom u vezi incidenata u Pioniru.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u V utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor - linč i fizičko nasilje.

- Nakon napada kojeg su zabežile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju.

VIDEO: Skandal u Pioniru, navijači Zvezde napali košarkaše Budućnosti

- Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogoden stolicom. Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su uceneni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra.

- Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

- Mada svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu - navodi se u saopštenju Budućnosti.

VIDEO: Pogledajte ludo slavlje uz pivo u svlačionici Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 20:0

    23. april 2019 | 06:41

    Pa bolje da ste ostali u svlacionici sa manje razlike bi izgubili .. hahahah

  • delija

    23. april 2019 | 06:36

    A sta je bilo ono u podgorici u trecoj utakmici sve se vraca majmune

  • Marko

    23. april 2019 | 09:27

    Tacno tako. Vi i ne treba da igrate ovu ligu vec albansko-siptarsku ligu jer nemate osnovno ljudsko vaspitanje. Ja da se pitam svima bi vam vize uveo za ulazak u srbiju a na vase more odavno ne idem jer mi se gadite i kao izrod i kao zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA