Efes "stotkom" urnisao Pešićevu Barsu, NBA šou Šejna Larkina i ponovo sjajni Micić (VIDEO)

Srbin ponovo odličan u dresu Efesa, sa 14 poena i 8 asistencija, na 2:1 povisio i CSKA protiv Baskonije

  • 0

Košarkaši Anadolu Efesa stigli su na pobedu od plasmana na završni turnir Evrolige, i to kako: spektakularnom pobedom u Kataloniji nad Barselonom od 102:68!

Očekivali su igrači Svetislava Pešića da meterijalizuju "brejk" iz Istanbula za 1:1 u seriji, ali ono što ih je snašlo pred svojim navijačima dugo će se prepričavati.

Zvezda večeri u "blaugrani" bio je Šejn Larkin sa 30 poena, uz nestvarne procente šuta - 6/7 je šutirao za tri poena, 5/5 za dva, 2/2 za jedan, za indeks 34!

Sa tako raspoloženim Larkinom, koji je gasio svaku nadu rivalu, i ostatak ekipe je bio relaksiran i efikasan. Još petorica igrača Efesa upisala su dvocifren košgeterski učinak i ponovo je među njima bio srpski plejmejker Vasilije Micić.

Ovog puta je sa 14 poena i 8 assitencija doprineo uspehu tima Ergina Atamana, isti broj poena imao je Plajs, Moerman je imao 13, Simon 11, a Danston, uz deset poena, upisao je i deset skokova.

Kod Barse, koja je delovala kao "grupa građana" u odnosu na moćni turski sastav, bolji od ostalih bio je Adam Hanga sa 13 poena, dok je poen manje zabeležio Kajl Kjurik.

Efes je sada poveo u seriji sa 2:1 pred novi duel u Kataloniji za dva dana.

Isti rezultat je i u seriji Baskonije i CSKa u korist Moskovljana, koji su uzvratili "brejk" na mestu gde će, ako pobede još jednom, jurišati na titulu prvaka Evrolige u maju.

Moskovljani su slavili u Baskiji rezultatom 84:77, uz 28 poena Nanda De Koloa, glavnoj napadačkoj pesnici tima Dimitrisa Itudisa u sredu uveče.

Sjajno šutersko veče Francuza poništilo je još jednu moćnu "dabl-dabl" partiju Vinsenta Poirea čijih 19 poena i 15 skokova nisu bili dovoljni za trijumf ekipe Velimira Perasovića.

Priliku za popravni Baskijci će imati za dva dana na istom mestu.

Evroliga, 1/4 finale

Utorak

Žalgiris - Fenerbahče 57:66 (1:2)

Panatinaikos - Real Madrid 82:89 (0:3)

Sreda

Baskonija - CSKA 77:84 (1:2)

Barselona - Anadolu Efes 68:102 (1:2)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA