Mičel nije mogao da pogodi okean s broda, Harden lupao banane i krao lopte: Hjuston u polufinalu Zapada! (VIDEO)

Roketsi u polufinalu čekaju Golden Stejt ili Los Anđeles Kliperse koji pružaju ozbiljan otpor šampionima NBA lige

  • 0

Košarkaši Hjuston Roketsa su bez mnogo problema prošli u drugu rundu plejofa Zapada četvrtom pobedom 100:93, u pet utakmica nad Jutom Džez (4-1).

Tim Džejmsa Hardena je u tvrdoj utakmici u poslednjih minut i po uspeo da napravi ključnu prednost dovoljnu za pobedu, mada je Hjuston vodio tokom većeg dela utakmice, a meč otvorio serijom 8:0.

Džezerima je falilo i malo sreće i malo koncentracije u završnici jer je Pi Džej Taker pri rezultatu 94:93 za Roketse promašio oba slobodna bacanja, a onda nekako došao do lopte i bio opet fauliran.

Ispravio se i pogodio "popravna" dva penala, posle čega je Harden blokirao Rudija Gobera i u narednom napadu on bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Juti je nakon toga do kraja ostalo 38 sekundi, Donovan Mičel je promašio trojku za kakvu takvu nadu, a konačan rezultat je novim bacanjima postavio Kris Pol.

Početkom treće četvrtine, Rakete su trojkama Hardena i Takera i zakucavanjem Klinta Kapele otišli na 56:44, ali je razlika uglavnom bila jednocifrena u korist tima iz Teksasa.

Juti su presudili veoma loši procenti šuta za tri poena (9/38), ali ni u šutu za dva ekipa iz Solt Lejk Sitija nije blistala (35/94). Treba pohvaliti i dobru odbranu Hjustona koji je tokom meča bio dvocifren i u blokadama i u ukradenim loptama.

Donovan Mičel je "glumio" Hardena od pre nekoliko večeri i u dresu Jute se najviše ispucavao i promašivao (4/22) i upisao svega 12 poena. Najefikasniji je u Mičelovoj ekipi bio Rojs O'Nil sa 18, a onda Riki Rubio sa 17 poena.

Za Hjuston je "Brada" ubacio 26 (10/26) poena, ali je imao po šest skokova i asistencija, tri ukradene lopte i čak četiri rampe. Kapela je imao 16 uz 10 skokova, a Kris Pol i Erik Gordon su postigli po 15 poena.

VIDEO - Milan Tomić nakon plasiranja Zvezde u Evroligu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA