≫ 

Denveru malo i Jokićev rekord karijere za polufinale Zapada (VIDEO)

San Antonio izjednačio u seriji na 3:3, igraće se majstorica na terenu Nagetsa * Srpskog košarkaša je jedna asistencija delila od tripl-dabla

  • 3
Foto: AP/Tanjug

Košarkaškima Denvera nije bilo dovoljno to što je Nikola Jokić bio i te kako raspoložen za igru da protiv San Antonija obezbede polufinale Zapadne Konferencije NBA lige u šestoj utakmici! Ovako - igraće se masjtoriva posle trijumfa Mamuza rezultatom 120:103!

Jokić je imao neverovatan učinak - 43 poena, 12 skokova i devet asistencija, od čega je čak 27 poena ubacio u drugom poluvremenu. Ujedno, to mu je košgeterski rekord karijere s obzirom na to da je najviše dao 41 poen Bruklinu 2017. godine. Kao i rekord franšize u plej-ofu.

Međutim, nije imao podršku saigrača na ovoj utakmici. Marej sa 16, Hersi sa 14 i Milsap sa 12 poena su bili jedini dvocifreni u redovima Denvera.

Sedma utakmica je na programu u noći između subote i nedelje u Denveru, gde su Nagetsi imali najbolji domaći teren tokom regularnog dela NBA sezone. Podsetimo, pobednik ovog meča ide na Portland.

Foto: AP/Tanjug

- Ne znam šta da očekujem od sedme utakmice, jer mi je ovo prva takva. Verujem da će biti dosta teže nego što je bila ova - rekao je Jokić posle meča i dodao:

- Ova partija je bila najboolja u mojoj karijeri, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno za pobedu.

Srpski košarkaš je praktično sam držao Denver u trećoj deonici sa 17 poena, uz osam ubačenih šuteva od devet pokušaja. Ipak, serija Sparsa od 22:4 na početku poslednje četvrtine rešila je sve dileme oko pobednika.

Lamarkus Aldridž i Demar Derozan su ponovo bili najbolji u ekipi Grega Popoviča. Prvi je imao 26 poena i 10 skokova, drugi 25 poena i po sedam skokova i asistencija.

Rudi Gej je ubacio 19 poena, Derik Vajt je imao 13, a Brin Forbs jedna manje.

Što se tiče Zapadne KOnferencije, vredi pomenauti da Hjuston takođe čeka boljeg iz duela Golden Stejt - LA Klipersi (3:2), dok je na Istoku sve jasno. U polufinalu igraju Boston - Milvoki i Toronto - Filadelfija.

>>> Barselona je u trećem meču doživela debakl od Efesa, i večeras (21.00) ima priliku da se popravi. U suprotnom, priča je gotova. Kvota na keca je 1,50, a na novu dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Efes.

>>> Kvota da će CSKA večeras od 20.30 završiti posao i da će obezbediti plasman na Fajnal for koji se igra baš u Baskonijinoj dvorani je 1,70, dok je kvota na keca 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Baskonija - CSKA.

VIDEO: Kako je Jokić jednom prilikom nasmejao novinare i otkrio šta mu najviše nedostaje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko bbasta

    26. april 2019 | 07:17

    Bravo legendo, bog da te čuva.. Ponos i dika roditelja i cele srbiije i sveta... 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪.......

  • Bosiljka

    26. april 2019 | 08:14

    Bravo Nikola care,ponosu nas ...Najbolji si i takav i ostani.Tvoji Somborci su uvek uz tebe..

  • Sasa

    26. april 2019 | 09:02

    Sve dzabe,ako NE igra za srbiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA