Baskonija se raspala za pet minuta, De Kolo izrešetao Špance za Fajnal for Evrolige! (VIDEO)

"Armija" još jednom među četiri najbolje ekipe na kontinentu

  • 0

Košarkaši CSKA iz Moskve plasirali su se na Fajnal for Evrolige trećom pobedom u četiri utakmice nad Baskonijom 92:83.

Francuz Nando De Kolo je apsolutno briljirao uz podršku Korija Higinsa i Nikite Kurbanova i njih trojica su poenterski najzaslužniji što je ruski tim još jednom na završnom turniru EL.

De Kolo je ubacio 27 poena, Higins je dodao 19, a Kurbanov 15. Na suprotnoj strani se istakao Vensan Poarije sa 21 poenom, Patrisio Garino je ubacio 16, Johanes Vojtman 12, a Toko Šengelija 11.

Meč je rešen tek u poslednjih pet minuta, iako je početkom četvrte deonice Baskonija imala prednost od četiri poena 76:72. De Kolo je pogodio trojku i primakao svoj tim na poen zaostatka, što je bio početak serije 15:0 koju su nastavili Kajl Hajns i Vil Klajburn.

Klajburn je dao trojku, De Kolo je nakon toga još jednom pogodio za dva, kao i Kurbanov i za tili čas je moskovski tim od četiri poena zaostatka stigao do 11 poena prednosti. Tek na minut i po do kraja je Darun Hilijard prekinuo niz CSKA slobodnim bacanjem, ali je bilo kasno da se bilo šta rezultatski promeni.

Baskonija se odlično držala tokom tri četvrtine, vodila tokom čitavog meča, a pred poluvreme i svih deset razlike 47:37 po prvi put. Tu prednost su Španci uz manje oscilacije čuvali do kraja treće četvrtine kada je krenuo pad koji je CSKA iskoristio i trijumfovao.

VIDEO - Vasilis Spanulis gledao uživo Zvezdinu proslavu titule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA