≫ 

Denver je u polufinalu: Jokić tripl-dablom overio istorijsku pobedu Nagetsa! (FOTO) (VIDEO)

U neizvesnoj završnici domaći tim se bolje snašao i zasluženo slavio

  • 9

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige pošto su u majstorici savladali San Antonio Sparse 90:86 i tako sa 4:3 došli do konačne pobede u seriji.

Kao i u većini sezone srpski internacionalac Nikola Jokić bio je glavni igrač popularnog Grumenja za koje je upisao novi tripl-dabl i tako uspeo da omogući trijumf Denvera nad Sparsima u plej-ofu koji nije viđen od sezone 1984/1985.

Tim iz Kolorada je odlično ušao u meč i relativno brzo došao do 10 poena prednosti, koje je uspeo da sačuva do poluvremena. U nastavku dobra igra Jokića i celog tima se nastavila, pa je prednost u jednom momentu bila i dvadesetak poena.

Ipak, na samom kraju nije sve bilo tako jednostavno jer se stečena prednost lagano topila, pa se ušlo u neizvesnu zavrsnicu, i to, najvise zahvaljujući sjajnom Derozanu. Sparsi su ptvo spustili zaostatak na ispod 10 poena, da bi na 50 sekundi do kraja uspeli da priđu i na - 2, 88:86. Tada Marej preuzima odgovornost i pogađa presudne poene, vredne velikog polufinala.

U pobednikom timu, Jokić je bio najbolji sa tripl dabl učinkom od 21 poena, 15 skokova i 10 asistencija,a pratio ga je Marej sa 23 poena.

Na drugoj strani po 19 poena postigli su Demar Derozan i Ben Forbs, a Lamarkus Oldridž imao je dabl dabl učinak od 16 poena i 11 skokova.

U prvom meču večeri, košarkaši Toronto Reptorsa došli su do vođstva u polufinalnoj seriji Istoka pošto su na svom terenu u prvom meču savladali Filadelfiju 108:95.

Kod Reptorsa Kavai Lenard ubacio je 45 poena i 11 skokova, Paskal Sijakam je postigao 29 poena.

Najefikasniji u Filadelfiji je bio Džej Džej Redik sa 17 poena, Džoel Embid je postigao 16 uz osam skokova, dok je dabl dabl imao Tobajas Heris sa 14 poena i 15 skokova uz šest asistencija. Boban Marjanović je za 10 minuta zabeležio dva poena i skok.

Drugi meč u ovoj seriji na programu je takođe u Torontu u noći ponedeljka na utorak od 2:00 časa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Коста

    28. april 2019 | 08:17

    Cestitke za Nikolu. Odlicno za njega, ali ne bas i za nas. Sto duze sezona traje, to su manje sanse da ce igrati za nas na SP zbog umora. Kako god. Hristos Voskrese!

  • Bosiljka

    28. april 2019 | 08:44

    Bravo Nikola Srbine ,neka te Bog cuva i ovaj Sveti dan..

  • Stanoje

    28. april 2019 | 08:34

    Bravo Srbine !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA