≫ 

Koledž šampioni u košarci neće kod Trampa: Univerzitet Virdžinija eskivirao Belu kuću i predsednika SAD! (FOTO)

Priprema za draft poslužila je kao dobar razlog za neodlazak kod predsednika SAD-a

  • 2

Košarkaški tim Univerziteta Virdžinije, osvajači NCAA prvenstva američkih koledža, odbio je poziv predsednika SAD Donalda Trampa da poseti Belu kuću, dok je ženska šampionska ekipa s Univerziteta Bejlor prihvatila poziv i sutra će posetiti rezidenciju američkog predsednika.

Kako prenosi politico.com, trener Virdžinije Toni Benet na Tviteru je napisao da je odbijanje poziva rezultat problema vezanih za raspored obaveza, pošto se neki od igrača spremaju za NBA draft, dok su drugi završili koledž karijeru, i da zbog toga tim ne mogu da dođe u tradicionalnu posetu Beloj kući.

- Moraćemo uz dužno poštovanje da poziv odbijemo - naveo je Benet na ovoj društvenoj mreži.

Ipak, američki sajt podseća da Virdžinija nije prva koja ovo čini, pošto su i pređašnji muški šampioni NCAA iz prethodne dve sezone, sauniverziteta Vilanova i Severna Karolina, takođe odbili Trampov poziv da dođu u Belu kuću.

Sofmor (igrač druge godine) "Konjanika" De’Andre Hanter, koji planira da prekine koledž i počne profesionalnu karijeru, imao je za Trampa direktniju poruku od one koju je uputio trener Benet.

- Ne, hvala, Trampe - napisao je Hanter.

Foks njuz javlja, s druge strane, da će košarkašice Bejlora posetiti Trampa i biti prvi ženski šampionski tim koji NCAA titulu proslavlja u Beloj kući za vreme njegovog mandata.

Podseća se da je Tramp na Tviteru čestitao "Medvedicama" osvajanje koledž šampionata početkom ovog meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko zna zna

    28. april 2019 | 16:05

    NCAA Nacionalna Koledz Atletska Asocijacia je vrhovni organ koji nadgleda sve sportove svih koledza i univerziteta. nije prvenstvo vec turnir na kom ucestvuju timovi koji su najbolje plasirani u svojim grupama i konferencijama a ima ih mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA