≫ 

Durent blistao, Kari rešio "finale pre finala": Voriorsi poveli u seriji, Hjustonu ne pomaže ni 35 poena Brade (VIDEO)

Prvi meč, a kao da je bio jedini za titulu - Voriorsi "na pogon" Durentule savladali Roketse za 1:0 u seriji

  • 1

Kevin Durent je odradio najveći deo posla, a Stef Kari isti dovršio protiv Hjustona u prvoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige, po mnogima "finale pre finala", za trijumf od 104:100.

Voriorsi imaju prednost domaćeg terena, a odbranili su ga zahvaljujući impresivnom Durentu koji je "razbio" Roketse sa 35 poena, napadački odradio najveći posao za svoj tim, ujedno poništio Hardenovih 35 na drugoj strani.

Ključno je bilo što je, za razliku od Brade,"Kej-Di" imao daleko produktivniju podršku saigrača. Drejmond Grin je flertovao sa "tripl-dablom", ubacio je 14 poena, uz 9 skokova i 9 asistencija, Kari je imao 18 poena, uz trojku koja je rešila meč za 103:98 na 25 sekundi pre kraja.

Klej Tompson je ubacio 13, a Iguadala 14 poena.

Pogledajte jedan od poteza sjajnog Durenta, pogađao je iz svih pozicija, u ovoj situaciji i sa jedne noge.

Na drugoj strani, Erik Gordon je ugradio 27 poena za Hjuston, Kris Pol je išao do 17, dok je učinak ostalih bio zanemarljiv, i to je ono što je nedostajalo za prevagu na terenu šampiona.

Vredi reći i to da je Golden Stejt bio u vođstvu gotovo čitav meč, Hjuston je konstantno bio na bliskom odstojanju, a duel je ušao u egal u poslednjoj, vrlo neizvesnoj četvrtini. Rekosmo već, završni udarac Hjustonu zadao je Kari trojkom, mada se gostima iznenada ukazala šansa za produžetak, i to nakon što je Durent na 103:100 izgubio loptu. Ipak, usledila je traljava akcija i još jedna izgubljena lopta Roketsa, na vrhuncu njihove nervoze i isključenje za Krisa Pola.

Naredni meč serije igra se na istom mestu za dva dana.

>>> Posle žestoke borbe sa San Antoniom i pobede od 4:3 u seriji, Nikola Jokić i Denver u polufinalu Zapada kreću na Portland predvođen maestralnim Demijenom Lilardom. Kec na Nagetse u prvom meču je 1,65, a dvojka je 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Denver - Portland (04.30).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    29. april 2019 | 00:33

    Neka kaze neko laznom MVP-ju da mu ne pali bacanje posle svake sutnute trojke i da nece iznuditi 3 slobodna bacanja. Pola utakmice gledam Hardena koji na istu fintu pokusava da izbaci igrace i sutne za 3 poena. Ajde i to, nego ne ume da pogodi ni za 2 poena, jos manje za 3. Sut iz igre ocajan, vise promasi nego sto ubaci, a igraci oko njega se dosadjuju gledajuci njega kako se igra sam. Svako bi imao 20+ poena da ima suteva koliko i Harden. MVP igra za ekipu i ima malo klikera u glavi, a ovaj covek to nema, bitna mu je licna statistika. Da budes najbolji moras biti precizniji, moras igrati za tim, igras odbranu ( koju Harden nema ) i imas kosarkaske inteligencije ( koju isto Harden nema ). Nadam se da ce ispasti. Nece Hjuston videti trofej sve dok je ovaj lazni MVP u ekipi. Sportski pozdrav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA