≫ 

Sa istom željom već 13 godina igram za reprezentaciju, hoću što više medalja: Ima li kraja braći Gasol?

Gasol jasno poručio da ide u Kinu po medalju

  • 4

Košarkaš Toronto Reptorsa i reprezentativac Španije Mark Gasol najavio je da će i ove godine braniti boje svoje zemlje na Svetskom prvenstvu u košarci.

Prisutan u istom dresu, samo u drugačijim dezenima skoro 15 godina, mlađi od braće Gasol je već dugo jedna od okosnica trofejne generacije. I ne namerava da odustane ni sada jer ga reprezentacija asocira na lepe stvari.

- Sama pomisao na osvajanje Mundobasketa mi tera osmeh na lice i podseća me na neke lepe stvari - rekao je za sajt FIBA, Gasol čija je reprezentacija zaustavljena u četvrtfinalu 2014. godine.

To Svetsko prvenstvo igrano je baš u Španiji, ali su u četvrtfinalu bili prejaki Francuzi, pa su Srbija i SAD igrale finale. U Istanbulu su finalisti bili Turska i SAD, a pre 13 godina je u finalu bila i Španija.

- Odigrali smo tad dobar turnir i to što smo mogli da se popnemo na vrh sveta je nešto čemu se nadaš bar jednom u životu. To je bilo odavno ali mi je i dalje sveže u glavi.

Bio sam mlađi, tim je bio jak, a i bio je jedinstven trenutak radosti. Jedan od vrhunaca karijere, voleo bih da svaki igrač to može da iskusi - kaže Mark.

On je tada imao 21 godinu, bio je neiskusan i nije bio u idealnoj formi. Godinama kasnije će sve nadomestiti, a Španija će na svakom takmičenju biti u najužem krugu favorita.

Ipak, sada sa 34 godine veoma je blizu kraju karijere, a mnogi navijači u Srbiji se pitaju - kad će više?! Gasol kaže da neće skoro.

- Mnogo sam bliži kraju karijere u reprezentaciji, nego početku, ali je motivacija ista kao i kad sam počeo da igram za Furiju. Uživam u svakom trenutku sa ekipom od treninga do takmičenja. Hoću da pomognem da Španija osvoji još medalja i titula pre nego što se penzionišem. Korak po korak, ali to mi je sada primarni fokus posle NBA sezone: da odem na Svetsko prvenstvo - jasan je centar Toronta.

Njegov tim se takmiči u polufinalu Istoka i igra seriju protiv Filadelfija Seventisiksersa u kojoj vodi 1-0.

VIDEO - Kakav potez igrača Zvezde protiv Dunava, Pionir na nogama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Џокс

    30. april 2019 | 00:06

    Јокићу мајсторе,прати пример ових људи..

  • maksa

    30. april 2019 | 09:07

    Jokicu procitaj ovo!

  • Observer

    30. april 2019 | 09:50

    Svaka cast Spancima, kod njih se nikad nije postavljalo pitanje igranja za reprezentaciju. Bice ovo uzbudljivo prvenstvo, nadam se da cemo mi biti kompletni. Po meni nas najjaci sastav bi bio: 04 Teodosic, 05 Jovic, 06 Micic, 07 Bogdanovic, 08 Nedovic, 09 Lucic, 10 Kalinic, 11 Jelovac, 12 Bjelica, 13 Jokic, 14 Milutinov i 15 Marjanovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA