≫ 

Filadelfija uzvratila udarac, Batler zatrpao koš Reptorsa: Bobiju samo minut... (VIDEO)

Seventisiksersi izjednačili u seriji na 1:1

  • 0

Košarkaši Filadelfije vraćaju se iz Toronta sa "brejkom" protiv Reptorsa u polufinalnoj seriji plej-ofa istočne konferencije.

Seventisiksersi su u drugom meču, posle triler završnice, savladali domaći tim rezultatom 94:89, za 1:1 pre selidbe u "Vels Fargo Centar" gde će biti odigrana naredna dva duela.

Blistao je u pobedničkoj ekipi Džimi Batler sa 30 poena, 11 skokova i 5 asistencija, uz 4/10 za tri poena.

Drame je bilo u samoj završnici pošto je Torontno uspeo "mic po mic" da istopi minus i uđe u gotovo egal poziciju sa rivalom pred minut odluke. Batler je pre svega toga pogodio trojku za 88:81 dva minuta pre kraja, činilo se i usmerio meč ka mirnoj završnici po goste, međutim usledile su dve vezane trojke Laurija za delirijum na tribinama.

Paskal Siakam se ispromašivao, nije se proslavio sa 9/25 iz igre, ali je bio pribran posle još jednog promašaja, pogodivši za 90:89 na 45 sekundi pre kraja, kada je već počelo sve da "gori" u "Scotiabank" Areni.

Fila je morala da odgovori, odgovornost je preuzeo Embid koga su do tada maestralno"zaključali" Gasol i Ibaka, ali je Kamerunac 24 sekunde pre kraja ipak pronašao način da poentira, sjajnom fintom i polaganjem za vođstvo 92:89.

Toronto je imao reč posle toga, Lauri se spetljao, ali je lopta ipak ostala u posedu igrača Reptorsa, Lenard je uposlio Grina, ovaj, iako potpuno neometan, promašio otvorenu trojku deset sekundi pre kraja.

Gosti su došli do lopte i sa linije penala potvrdili trijumf.

Pogledajte ključne poene Embida

Kavaj Lenard je ponovo bio na visini zadatka, lider Toronta je meč završio sa 35 poena, Sijakam je dodao 21, a Lauri 20.

Na drugoj strani, važne role sa klupe imali su Greg Monro i Enis, prvi sa 10, drugi sa 13 poena, i to je bila prevaga ovog puta na strani Filadelfije, s obzirom na to da su napadački potpuno van ritma bili Embid (samo 2/7 iz igre, 8/8 za jedan) sa 12 poena i Ben Simons sa 6.

Boban Marjanović je proveo samo minut na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA