≫ 

Poznati su svi učesnici ABA lige za narednu sezonu! Zadar pobedom upotpunio spisak

To je to, sada je zvanično kompletirana sezona u obe lige regionalne košarke

  • 4

Košarkaši Zadra pobedili su MZT iz Skoplja i ostavili ga bar još jednu sezonu u drugoj ABA ligi. Zadrani su u trećoj i odlučujućoj utakmici doigravanja slavili 86:75 (29:18, 21:22, 16:22, 20:13).

Mada se činilo da je Zadar lagano dobio meč, utakmica je bila neizvesna, a na ulasku u poslednjih pet minuta bilo je nerešeno 70:70. Domaćin je u hali "Krešimir Ćosić" napravio odlučujuću seriju 8:0 u tom periodu i time rešio meč u svoju korist.

Imali su i pre toga dvocifren suficit u drugoj, pa onda i u trećoj četvrtini, ali se makedonski tim oba puta vraćao u igru.

Iskusni veteran Luka Žorić je istupio kada je najviše bio potreban svom timu, pa je ovaj 34-godišnjak završio meč sa 29 poena i deset skokova uz neverovatan indeks korisnosti 33. Luka Božić je takođe bio dobar sa 17 poena, a Mario Litl je dodao 14.

Lester Milford i Ive Ivanov su bili najefikasniji u timu iz Skoplja sa po 22 poena. U ekipi MZT nije bilo Andrije Bojića, pa su bez njega gosti poprilično izgubili na igri unutar reketa, što poenterski, što skakački (40:27).

Pored Crvene zvezde, aktuelnog šampiona, Cedevite, Budućnosti, Partizana, Mege, FMP-a, Cibone, Igokee, Mornara, Krke i Zadra, Primorska je izborila plasman u ABA ligu kroz ABA 2.

VIDEO - Vasilis Spanulis gledao uživo Zvezdinu proslavu titule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    30. april 2019 | 22:58

    Buducnost je rekla da nece igrati...

  • Маре

    1. maj 2019 | 09:50

    Будућност у преговорима са Шиптарима око организације "лиге братољубља"! Победник добија карте за Звездине утакмице у Евролиги наредне сезоне!

  • Nusknvp

    1. maj 2019 | 09:42

    A Olimpijakos ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA