≫ 

Jokić opet najbolji, ali je Denver "zaribao": Portlandov čas košarke u Koloradu i bez Lilardovog "ludila" (VIDEO)

Nagetsi ovog puta gledali dominaciju rivala

  • 2

Portland Trejlblejzersi izjednačili su u polufinalnoj seriji plej-ofa NBA lige sa Denverom, sada je 1:1, posle trijumfa gostiju u Koloradu 97:90.

Nikola Jokić je i ovog puta bio najbolji kod Nagetsa, postigao je Srbin 16 poena, imao i 14 skokova i 7 asistencija, međutim timski su podbacili igrači Majka Melouna, daleko bolje su odigrali košarkaši Portlanda i kući odneli i te kako značajan trijumf pred dva duela u kojima će oni biti domaćini.

Bilo je i gužve pred kraj meča, a upravo je Jokić bio najnervozniji. Gurnuo je Srbin bez nekog posebnog razloga Kantera dok je Hud izvodio bacanja, bacio Turčina na saigrača Krega, a ovome upomoć priskočio Marej, pa je pravo niotkuda nastalo haotično komešanje.

Na kraju, sudije su dodelile tehničku Mareju i Kanteru zbog koškanja, a Jokić je sve to posmatrao sa strane iako je sve izazvao.

Jokić je bio najefikasniji u poraženoj ekipi, iza njega su se poređali Marej sa 15, Milsep sa 14, Bizli sa 13, Heris sa 12 poena...

Na drugoj strani, lider Portlanda Demijan Lilard nije bio ni blizu svog proseka, niti partije iz prvog meča - postigao je ovog puta 14 poena (1/7 za tri), ali je zato ostatak udarnih napadačkih opcija bio na visini zadatka.

Si Džej Mekalum bio je ključ pobede Portlanda sa 20 poena, Rodni Hud je "sa klupe" bio važan faktor sa 15 poena, koliko je postigao i Kanter.

Foto: twitter/bleacher report

Portland je odigrao odličnu utakmicu, vodio je posle prvog poluvremena 15 razlike, posle treće deonice 17, mada se "zakuvalo" u poslednjem minutu pošto su Nagetsi stigli na 95:90, zahvaljujući seriji ofanzivnih skokova.

Jokić i Milsep su dominirali u tom segmentu, "istopili" prednost gostiju, ali je izostao preokret ovog puta, a Hud u završnici sa linije penala stavio tačku na dobru partiju svog tima.

- Imali smo sreće da Denver nije iskoristio sve one ofanzivne skokove, Jokić i Milsep su igrali odbojku. Obojica su među najboljim skakačima lige, a mi moramo da pazimo da nam se takve stvari ne dešavaju u trećoj utakmici - rekao je o slabostima svog tima trener Portlanda Teri Stots.

VIDEO - Jokić: Veliko je zadovoljstvo biti najbolji u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    2. maj 2019 | 08:43

    Slab Jokic, slab Denver. Prosta Matematika. Nikola mora da preuzme stvar u svoje ruke kada vidi da se saigraci ispromasivaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA