≫ 

Partizan na jedvite jade pobedio Tamiš: Pančevci cepali mrežicu trojkama, osvetila im se serija crno-belih i briljantni Pecarski! (FOTO)

Teška i napeta utakmica, Pančevci na kraju ostali kratki za veliki skalp

  • 44

Košarkaši Partizana pobedili su Tamiš u meču drugo kola košarkaške Superlige Srbije sa 84:80. Dramatičan meč crno-beli su rešili tek u poslednjem minutu i ne bi bilo nezasluženo da je Tamiš slavio na vrućem gostovanju u Pioniru.

Mnogo trojki Tamiša (13/29), više serija i praznih hodova obeležilo je meč u kom je vodio Tamiš u prvom, Partizan u drugom poluvremenu. Najefikasniji je kod crno-belih bio Marko Pecarski sa 16 poena (7/8 iz igre), pratio ga je Nikola Janković sa 14 uz pet skokova.

Dvocifren je još bio i Ognjen Jaramaz sa 11 koševa. Na suprotnoj strani je Stefan Mitrović dominirao sa 20 poena, Aleksandar Ilkić je ubacio 15, a Ivan Smiljanić 13.

Izabranici Andree Trinkijerija imali su i dvocifreni plus u četvrtoj četvrtini, ali su igrači tima iz Pančeva pokazali srce i istopili minus da bi u poslednjim napadima Pejdž i Jaramaz bili hladnokrvni u šutu za tri poena i tako obezbedili drugi trijumf crno-belih.

Foto: MN PRess

Poenima Nikole Jankovića Partizan je započeo meč od kog se više očekivalo da bude poput onog protiv Mege, ne tako uzbudljiv.

Igrači Tamiša su brzo razuverili sve prisutne i počeli da imitiraju procente Golden Stejt Voriorsa u šutu za tri poena.

Počelo je od trojke Ivana Smiljanića, nadovezao se Nemanja Kapetanović, a kad već ide i u trećem napadu stepbek je ispalio Aleksandar Ilkić.

Posle pet i po minuta na semaforu, Tamiš je vodio 11:6 i već pokazao zube polufinalisti ABA lige. Razigrao se potom Stefan Mitrović koji je sa pet vezanih poena doneo svom timu 21:13 na minut i po do kraja, da bi Partizan na kraju prve četvrtine prišao na 21:16 slobodnim bacanjima Vanje Marinkovića.

Foto: MN Press

Crno-beli su tokom druge četvrtine konstantno držali priključak, ali bi Pančevci uvek iznašli neku trojku kada treba da prekinu nalet domaćina i održavali su prednost sve do trojke Stefana Jankovića za 39:38.

Ako je neko očekivao da će tada postati lakše, prevario se. Tamiš je u preostala tri minuta bio na klackalici koju su održavali Ilkić i Mitrović da bi na odmor između dva poluvremena ipak završili sa prednošću od jednog poena 46:45.

"Horor" je najbliža reč koja opisuje prvih pet minuta treće četvrtine u kojima je postignuto skupa pet poena na obe strane. Trojke Tamiša su presahle, Partizan nije bio u ritmu da kažnjava izgubljene lopte gostiju i nije bilo mnogo dobre košarke u tom periodu.

U drugih pet minuta je Marko Pecarski počeo da dominira i obeležio je poslednja dva minuta tokom kojih je vezao sedam poena za crno-bele, a Partizan je ovaj deo igre priveo kraju serijom 8:0, poveo 62:54 i tako stvorio popriličnu zalihu za tvrd meč.

Foto: MN Press

Vasilije Pušica je pogodio na startu četvrte četvrtine dvojku za prvih +10 u korist Partizana, kada su domaći poveli 64:54. Prednost nisu uspeli da sačuvaju dugo jer su trojke Tamiša ponovo počele da ulaze, a Jereminov je pogodio jednu za 69:65.

U tim trenucima su povukli Pejdž, Marinković i Janković i ekspresno su vratili deset razlike, da bi do poslednjeg minuta Knežević, Mitrović i Nikola Čvorović uneli dramu u meč. Čvorović je to učinio pogocima sa linije penala za 82:80 na minut i po do kraja, ali Pančevci nisu iskoristili naredne napade, ušlo se u penal završnicu i tu su crno-beli rešili pitanje pobednika.

Četvrta četvrtina:

Foto: KK Partizan/Dušan Sandić

40. minut - Ilkić gubi loptu, pa promašuje za dva, Pejdž i Jaramaz pogađaju slobodna bacanja posle faulova i Partizan dobija u napetoj završnici 84:80.

39. minut - Jaramaz polaganje, Mitrović trojka, Tamiš na -4, a do kraja je ostalo još minut i po, 80:76 za Partizan! Nikola Čvorović pogađa oba penala posle faula za 80:78, drama u finišu.

37. minut - Lep i efikasan horog uz faul Kneževića, Pančevci opet na dva poseda zaostatka 78:73.

36. minut - Mitrović drži Tamiš u igri svojim poenima 78:70.

35. minut - Mitrović na 2+1 Marinkovića odgovara novom trojkom, ali Nikola Janković nastavlja sa odličnom igrom - 78:68.

34. minut - Jereminov pogađa spolja za 69:65, Pejdž i Janković vraćaju plus 8, a Marinković ulazi do koša i ekspresno pogađa uz faul za 76:65.

33. minut - Poeni Pecarskog i nova trojka Tamiša! Opet je proradio šut spolja nakon što je prespavao treću četvrtinu. Smiljanić je približio svoj tim na 69:62.

32. minut - Trojke Jekovića i  Pušice, pa polaganje Burića, Tamiš se još uvek ne predaje 67:59 za Partizan.

31. minut - Pušica pogađa na obruču za +10, prvo dvocifreno vođstvo Partizana 64:54.

Treća četvrtina:

Foto: KK Partizan/Dušan Sandić

30. minut - Nikola Janković nastavlja seriju Partizana 8:0 i poenima iz reketa donosi crno-belima 60:52. Ilkić flouterom konačno prekida nalet Partizana i završava četvrtinu 62:54.

29. minut - Trojka Pušice, Partizan preuzima kontrolu nad utakmicom 58:52.

28. minut - Ivan Smiljanić pogađa za egal, Pecarski nastavlja svoju rapsodiju trojkom i jedini u ovim trenucima pravi razliku na parketu, 55:52 za Partizan.

27. minut - Pecarski rešava kada mu se ukaže prilika, ali se i dalje oba tima muče u napadu, 52:50 za Partizan.

26. minut - Novi promašaji, Zagorac nije mogao da provuče loptu kroz obruč u dresu crno-belih, Mitrović za Tamiš.

25. minut - Pecarski i Kapetanović rešavaju dva smislena napada poenima za svoje ekipe, 50:50 posle pet minuta igre u nastavku i veoma lošoj četvrtini za jedne i druge.

24. minut - Stao je sada šut Tamiša, Jeković, Mitrović i Knežević promašuju i gube lopte, Partizan to ne kažnjava, pa Andrea Trinkijeri pravi promene na parketu.

23. minut - Trojka Ognjena Jaramaza i egal Partizana, 48:48 na sličnom početku četvrtine kao i u onoj uvodnoj na meču.

22. minut - Dve izgubljene lopte Ilkića, koje crno-beli ne koriste jer dva minuta ne mogu da pogode koš rivala.

21. minut - Marinković drugo poluvreme otvara promašajem za tri poena, Mitrović kažnjava taj promašaj step-bekom za dva 48:45 za Tamiš.

Druga četvrtina:

Foto: KK Partizan/Dušan Sandić

20. minut - Trojka Radeta Zagorca i slobodna bacanja obeležili su finiš poluvremena Partizana, koji Tamiš dobija šutem sa poludistance Mitrovića i polaganjem Ilkića - 46:45 za tim iz Pančeva.

19. minut - Kiks Zagorca i izgubljena lopta koju krade Smiljanić, Jeković promašuje polaganje, ali Tamiš hvata ofanzivni skok, a Ilkić daje flouter za 40:39 za Tamiš. Jaramaz fauliran na drugom kraju terena u sledećem napadu za vođstvo crno-belih 41:40. Klackalica u završnici poluvremena.

18. minut - Trojka Stefana Jankovića za prvo vođstvo Partizana od samog početka meča kada je bilo 2:0 za domaćine, 39:38 za Partizan.

17. minut - Gosti trojkama frustriraju Partizan! Mitrović je opet pronašao dno mreže i ponovo stvorio kakvu takvu zalihu za svoj tim 38:34. Ilkić je potom faulirao Jaramaza, a Ognjen je oba puta bio siguran sa crte 38:36.

16. minut - Nikola Janković pogađa šut iz okreta za dva, 33:32 za Tamiš.

15. minut - Pecarski još jednom precizan iz igre, a Jereminov i Smiljanić čuvaju prednost svog tima 33:30.

14. minut - Zagorac i Pejdž su povukli u dva napada i ponovo prilaze na poen zaostatka 29:28 za goste.

13. minut - Poentira Janković, solidna rola centra crno-belih i nova trica Bratislava Jekovića 29:24. Pančevci na svaki potencijalni problem u ovom meču odgovore šutem spolja i do sada imaju zadivljujuće procente 7/13.

12. minut - Razmena vatre za minut u Pioniru! Nikolić pogađa trojku za potpuni priključak Partizana, ali odgovara Branko Jereminov za očuvanje plusa Tamiša, 26:22!

11. minut - Dobar prodor Ilkića, Tamiš se posle teške završnice prve četvrtine konsolidovao i poentirao, ali je uzvratio i Marko Pecarski poenima uz faul, 23:19 za Pančevce.

Prva četvrtina:

Foto: KK Partizan/Dušan Sandić

10. minut - Vasilije Pušica polovičan sa penala, Jeković potom prodaje loptu, a Vanja Marinković dobija faul i Partizan se u završnici prve deonice primakao sa linije za slobodna bacanja - 21:16 za Tamiš posle prvih deset minuta.

9. minut - Stefan Mitrović prekida "post" svog tima polaganjem za 18:11. Nova trojka Mitrovića i faul na Novici Veličkoviću, gosti bolji pred završnicu prvih deset minuta - 21:13.

8. minut - Dva neiskorišćena napada Tamiša, Aleksandar Čabrilo je oprobao svoj šut spolja i nije prošlo. Crno-beli kažnjavaju to slobodnim bacanjem Alija Nikolića i pogotkom Vanje Marinkovića, 16:11 i -5 za tim iz Humske.

7. minut - Polaganje Bratislava Jekovića, pa nova trojka Ilkića! Tamiš u odličnom ritmu posle loša uvodna dva, tri minuta. Pančevci vode 16:8. Niz Pančevaca je posle faula prekinuo kapiten crno-belih Novica Veličković.

6. minut - Janković smanjuje zaostatak svog tima šutem za dva, ali onda i treća trojka i to step bek šut Aleksandra Ilkića, Tamiš vodi 11:6!

5. minut - Nova trojka Tamiša! Ovog puta precizan je Nemanja Kapetanović za 8:4 u korist Tamiša!

3. minut - Brza akcija i poeni Nikole Jankovića za početnu prednost Partizana, Tamiš na neefikasnom startu prve deonice uzvraća mini-serijom 5:0 preko Dušana Kneževića i Ivana Smiljanića.

VIDEO: Danilović: Zvezda je trenutno bolji tim od Partizana, ali verujem da će se crno-beli vratiti u EL

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    2. maj 2019 | 19:37

    Ovi cigani su bas saka jada. Toliko su iskompleksirani da bi o Partizanu pisali i govorili i da ga uopste nema. Koliktivna paranoja kojoj lijeka nema.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    2. maj 2019 | 20:39

    Стварно би било греота да овакве гробаре не расходујемо бар са 30 разлике...колико разлика и у фудбалу беше...реално

  • Marko

    2. maj 2019 | 20:38

    Zgazicemo ovu Igokeu kao plitak potok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA