U Pionir se ulažu milioni evra: Sa više od 8.000 mesta, novim koševima i inventarom postaće jedna od najmodernijih sportskih dvorana!

- Juče su otvorene ponude na tenderu za sprovođenje postupka javne nabavke za prvu fazu proširenja kapaciteta hale - izjavio je Vesić

  • 8

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je tender za rekonstrukciju "Aleksandar Nikolić" (Pionir) bio uspešan i da će već iduće nedelje biti zaključen ugovor sa izabranim ponuđačem, a da će radovi početi već dan posle završetka košarkaškog plej ofa u junu.

- Juče su otvorene ponude na tenderu za sprovođenje postupka javne nabavke za prvu fazu proširenja kapaciteta hale ''Aleksandar Nikolić'', kako bi hala ispunila međunarodne standarde za održavanje takmičenja najvišeg evropskog i svetskog ranga - izjavio je Vesić.

- Ko želi da zapamti kako je dvorana ''Aleksandar Nikolić'' izgledala od kada je sagrađena pa sve do do danas, neka obavezno gleda makar finalne utakmice košarkaškog plej ofa u domaćoj ligi, jer će dan nakon završetka ove serije početi potpuna rekonstrukcija dvorane posle koje će biti drugačija - rekao je Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, on je naveo da će hala dobiti potpuno novi, profesionalni parket, nove semafore i koševe, nove teleskopske tribine, a zamenom postojećih stolica, kapacitet sedećih mesta biće povećan na preko 8.000, čime će biti ispunjeni zahtevi međunarodnih federacija.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Radovi će početi odmah po završetku takmičarske sezone, oko 20. juna ove godine, a biće završeni do kraja septembra, odnosno do početka nove takmičarske sezone u košarci - rekao je Vesić.

On je dodao da je ova rekonstrukcija ''Pionira'' najveća od kako je hala sagrađena i da će koštati skoro dva miliona evra, odnosno 219.152.182,80 dinara.

Vesić je rekao da je posebno ponosan jer će na platou ispred hale, na predlog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, biti postavljena bista profesora Aleksandra Nikolića, oca srpske i jugoslovenske košarke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA