≫ 

"Ludački" potezi, tripl-dabl nestvarnog Jokića i hladnokrvni Marej presudili Portlandu za 2-2 u polufinalu Zapada! (FOTO) (VIDEO)

Četvrti tripl-dabl srpskog asa, drugi uzastopno, ali ovog puta u velikoj pobedi

  • 10

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Portland Trejlblejzerse u četvrtoj utakmici polufinala Zapada sa 116:112!

Oni su u Moda centru vratili Portlandu brejk i izjednačili na 2-2 u seriji, u još jednoj napetoj utakmici koja je rešena nekolicinom "ludih" poteza, hladnokrvnošću Džamala Mareja i novim tripl-dablom Nikole Jokića.

Lako je moglo da ode i na drugu stranu jer je Dejmijan Lilard počeo sve i svašta da pogađa u četvrtoj četvrtini i održi neizvesnost do poslednjih sekundi.

Foto: Tanjug/AP

Jokić je odigrao 39 minuta, skoro upola u odnosu na prethodni meč, i za to vreme je postigao 21 poen (8/15), imao je 12 skokova i 11 assitencija.

Marej je bio efikasniji od njega sa 34 poena, ali su zlata vredni bili poeni sa slobodnih bacanja odakle je Kanađanin u finišu pogodio svih šest (11/11 ukupno) da bi održao distancu i sačuvao pobedu Denveru.

Važnu rolu odigrao je i Pol Milsap sa 21 poenom, deset skokova i dve blokade. U Portlandu je dominirao tandem Lilard - Mekolum. Si Džej je imao 29, a Dejmijan 28 poena.

Foto: Tanjug/AP

Treba istaći i partiju Seta Karija koji je mogao da bude džoker jer je u drugoj četvrtini dao četiri trojke za Portland i na kraju završio sa rekordom karijere u plejofu, odnosno 16 poena.

Al Faruk Aminu je imao 19 poena i čak pet ofanzivnih skokova od osam ukupno.

Prvo poluvreme obeležile su serije. Četiri niza od po desetak poena su razmenile dve ekipe, a za žestoko zagrevanje se od prvog napada pobrinuo Marej kada je uz čeonu liniju skočio, bacio loptu preko koša i pogodio.

Foto: Tanjug/AP

Četiri minuta nakon toga je trojkom pa onda i zakucavanjem za 17:10 označio da bi ovo moglo da bude njegovo veče.

Jokić se u tim trenucima nije baš najbolje snalazio i vrlo brzo je sakupio tri izgubljene lopte.

Portlandu je to pomoglo da održi priključak i onda sa 8:0 povede 28:25 i prvu četvrtinu sa +4 završi u svoju korist.

Druga je u potpunosti pripala neočekivanom junaku. Set Kari, brat Stefa Karija pogodio je tri uzastopne trojke za samo minut sredinom te deonice i omogućio svom timu prednost 53:46, da bi poluvreme zatvorio i četvrtom trojkom iz okreta i trka sa zvukom sirene za 63:57.

Usledio je munjevit odgovor Denvera koji je za dva i po minuta nastavka vratio egal.

Kod gostiju se videla razlika u igri kada Jokić i Marej nisu na parketu jer rezervisti Monte Moris i Malik Bizli nisu bili na nivou.

Jokić je sve vreme smireno delio lopte, mada je u traženju najboljih rešenja povremeno komplikovao umesto da jednostavno šutne na koš.

Jedan od tih poteza nije bila asistencija za trojku Milsapa kojom su Nagetsi počeli da se odlepljuju 78:72 na tri i po minuta do kraja treće završene 84:77.

Foto: Tanjug/AP

Trojka Bizlija na startu četvrte donela je po prvi put nekom od timova dvocifrenu prednost, koju Denver nije uspeo da sačuva ni dva minuta jer je "podivljao" Mekolum.

Rodni Hud je prvo otišao do koša na lepo polaganje, pa je asistirao Mekolumu za trojku, da bi Si Džej novom stepbek trojkom vratio potpunu neizvesnost.

Denver je uspevao da se održi u vođstvu, ali je od sredine četvrte napadačku palicu Portlanda preuzeo Lilard. On je održavao svoj tim na jedan do dva poseda sve do samog kraja kada je Vil Barton pogodio "klač" trojku za 107:102, posle čega je Marej sa penala obezbedio pobedu.

U finišu je bilo bojazni i da se Jokić povredio jer je u jednom trenutku počeo hramlje, ali se posle kraćeg odlaska na klupu vratio na parket i završio meč. Serija se sada seli u Denver gde će Nagetsi imati priliku da povedu sa 3-2.

>>> Zakuvalo se u polufinalu NBA Zapada, gde Hjuston večeras na domaćen terenu ima priliku da izjednači u seriji sa Golden Stejtom na 2:2. Kvota na keca je 1,80, a na dvojku 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hjuston - Golden Stejt.

VIDEO - Kreteni su prozivali Jokića! Danilović veruje da će as Denvera igrati za Srbiju

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jon Bon Jovi

    6. maj 2019 | 07:59

    Ovakav igrač se nikada nije rodio!Ne samo na prostorima bivše Yu već u čitavom istočnom bloku(sveta).Samo “magic” Johnson je trenutno iznad njega.Jedan Dzordan,Dzabar...su ispod njega po partijama u prvoj sezoni plej ofa.MVP,MVP,MVP....

  • Bosiljka

    6. maj 2019 | 07:56

    Bravo Jokicu,ipak si ti i pored umora najbolji.Mogu da te prozivaju,mogu da ti zavide.Ti si najbolji pa igrao ili ne za reprezentaciju.Samo napred i zivi svoj san i iskoristi pametno .

  • Pfk

    6. maj 2019 | 08:18

    To Jokara samo cepaj za sve ove sto te pljuju samo nabijaj komplekse!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA