Budućnost organizuje sastanak, pozvani svi klubovi sem srpskih: Podgoričani prave pakt?

Na sastanku neće biti ni rukovodilaca takmičenja

  • 26
Nebojša Čović, Dragan Bokan Foto: MN Press

Košarkaški klub Budućnost organizuje sastanak klubova ABA lige u Zagrebu i pozvani su svi izuzev srpskih predstavnika, javljaju Novosti.

Ako je informacija tačna, čelnici podgoričkog kluba su od 12 ekipa izostavili trećinu pošto Crvena zvezda, Partizan, FMP i Mega nisu dobili pozivnice.

Skupština ABA lige je sa 30. aprila pomerena na 24. maj, ali će se i u sredu desiti okupljanje o kom Novosti pišu kao neformalnom.

Zanimljivo je da je na sastanak pozvana i Olimpija iz Ljubljane iako je u takmičarskoj sezoni izgubila mesto u prvoj ABA ligi.

Samo klubovi kao vlasnici lige, bez rukovodstva takmičenja. Budućnost je prethodno tražila pomeranje Skupštine sa 14. na 24. maj, a Novosti postavljaju pitanje da li se stvara nekakav pakt, ali na to za sada nema odgovora.

Da podsetimo, ABA liga ima novog šampiona pošto je podgorička Budućnost sa 43 poena razlike savladana u hali "Aleksandar Nikolić" u petoj utakmici finalne serije sa Crvenom zvezdom.

Nakon toga, Podgoričani su na čelu sa Draganom Bokanom, predsednikom kluba, najavili da "ABA ligu Nebojše Čovića neće igrati".

VIDEO - Čovića pukle emocije kad je čuo Vidovdan: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    6. maj 2019 | 13:49

    Bez naših klubova mogu samo da stave katanac i ugase svetlo. Aba ne bi ni postojala da nema naših klubova.

  • Laki

    6. maj 2019 | 12:31

    Ja sam iz Crne Gore,i moram reći,u pravu su ovi što sastanče bez predstavnika naših srbskih klubova,jer nemaju obraza da sjednu a ni argumenata protiv Zvezde,Partizana,FMP-a,Mege...Neka naprave njihovu sprdnja ligu dje će uvijek igrat finale Budućnost-Zagrepčani i to je to. I obavezno vajld karta za dva albanska velikana.Čisto da su svi na gomilu.

  • Ja...RS

    6. maj 2019 | 12:43

    Umjesto srpskih klubova ubacite albanske i napravite bratsku ligu k'o ljudi 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA