≫ 

Dobro sam jeo, gledao seriju, pa opet dobro jeo: Somborac objasnio kako se NBA superstar sprema za jednu od utakmica karijere (VIDEO)

Nisam razmišljao o porazu posle četiri produžetka, samo o tome kako da pobedimo četvrtu

  • 0

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić objasnio je posle utakmice sa Portland Trejlblejzersima (116:112) zbog čega njegov tim skoro uvek uspe da se izvuče i kada počne da gubi.

Denver Nagetsi pobedili su Portland u četvrtoj utakmici polufinala Zapada na gostujućem terenu i izjednačili na 2-2 u seriji koja se vraća u Denver.

Jedan od najbitnijih napada desio se na nešto više od minuta pred kraj kada je Jokić u poslednjim stotinkama akcije spustio loptu pod koš za Gerija Herisa i 109:104.

- Koristili smo vreme do kraja napada i u jednom trenutku sam imao Lilarda na sebi, a Geri je imao možda Karija i fintirao sam dodavanje iz ruke u ruku, pa šut i video sam da se Geri ubacuje i pronašao sam ga - opisao je jedan od važnijih poteza Jokić.

Džamal Marej je nakon toga pogodio šest uzastopnih od 11 ukupnih slobodnih bacanja i njima rešio pitanje pobednika.

- Vežbao sam i zatvorenih očiju jer mi je tata pričao da će me protivnička publika pritiskati. Šutirao sam po 1000 bacanja da bih na utakmici dao jedno ili dva i večeras sam dao šest - kaže Marej.

Jokić je odgovorio i na pitanje zbog čega su navijači posebno njemu zviždali i vikali, rekavši da Portland ima dobru publiku koja često pomaže na taj način. Prokomentarisao je i dva bitna šuta Vila Bartona, prvo trojku za 102:98, a onda još jednu za 107:102.

- Mislim da je večeras dao veoma bitne šuteve, bio je malo aljkav na početku plejofa, ali je poslednje dve, tri utakmice bio stvarno dobar - kazao je Jokić.

U finišu utakmice Somborac je počeo da hramlje, a pristalice Nagetsa i trener Majk Meloun su se "odsekli". Ispostavilo se - nepotrebno.

- Ne, samo neki čudan osećaj, koji nisam mogao da podnesem u tom trenutku. Dobio sam udaracu koleno sa strane, ali je prošlo posle nekoliko minuta i sve je ok - priča Jokić koji je potom objasnio šta je radio dan posle teškog poraza u trećem meču 140:137 posle četiri produžetka.

- Poslednja 24 sata su za mene bila Dobro sam jeo, gledao seriju, pa opet dobro jeo, spavao sam, to je to, da budem iskren nisam ceo dan ni razmišljao o toj utakmici - napominje Somborac.

Ovaj tim Denvera je jedan od otpornijih u ligi kada gubi. Tako je bilo i polovinom utakmice kada je Set Kari počeo da "sipa" trojke, ali su se Nagetsi izvukli i srpski centar ima zanimljivo objašnjenje kako se uvek vade.

- To je neodustajanje. Imamo mnogo momaka koji ne vole da izgube. Mislim da više ne volimo da gubimo nego što volimo da pobeđujemo, što je pomalo uvrnuto. Samo nismo hteli izgovor da smo izgubili zbog četiri produžetka ego smo izašli i igrali sa 100 posto - zaključio je Jokić.

VIDEO - Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA