≫ 

ABA liga donela konačnu odluku da li se poništava finale i oduzima Zvezdi titula!

Posle sastanka čelnika ABA lige doneta je jednoglasna odluka i označeni su krivci za tenzije

  • 43

Predsednik ABA lige Igor Dodik izjavio je da se finalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti sigurno neće poništiti i ocenio da su čelni ljudi klubova Nebojša Čović i Dragan Bokan najveći krivci za incidente.

- Finalna serije se neće poništiti. To bi bio presedan. Ona je završena na način na koji je završena. Košarkaški klub Crvena zvezda je šampion ABA lige za sezonu 2018/2019 i tu je kraj priče - rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

Čelnici ABA lige Igor Dodik ( u kariranom sakou) i Žarko Čabarkapa (desno)Foto: MN Press

On je dodao da u ligi još nisu svesni kakvu bi štetu mogli da pretrpe.

- Ugovor ABA lige sa Evroligom ističe naredne godine. Mene ne bi čudilo da čelnici Evrolige, nakon svega što se dešavalo, kažu: "Hvala vam na svemu, ali doviđenja i prijatno"

Navijači Zvezde na terenu pred peti meč Foto: Marko Jovanović



Prema njegovim rečima najveći krivci za incidente su Čović i Bokan.

- Meni je neshvatljivo da neko, zarad ostvarenja nekih ličnih ciljeva, dopusti tako nešto. Ubeđen sam da su incidenti koji su pratili finalnu seriju, a pogotovo na petoj utakmicu u Beogradu, izvedeni planski. Neko je klimnuo glavom na pomen takve ideje dopustivši haos koji se desio - poručio je Dodik.

Serija se vraća u Denver, trenutno je 2:2, a tim Nikole Jokića večeras (04.30) ima priliku da ponovo preuzme vođstvo protiv Portlanda. Kvota na keca je 1,60, a na dvojku 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Denver - Portland.

VIDEO: Najemotivniji trenutak utakmice Crvena zvezda Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. maj 2019 | 08:14

    A sta ocekivati drugo od vas Srbomrzitelja?? Mi smo zemlja kosarke i to vam je krivo sto Srpski klubovi uzimaju titule. Zar mislite da neigranjem Zvezde i Partizana u ova liga opstala?? Pa mi smo dokazali Buducnosti gde joj je mesto u Evroligi i ABA liligi. Pokazali smo svima kako su oni dosli do proslogodisnje titule. To je krivo Bokanu i svima vama u ABA ligi, zato sto Zvezda i Partizan najvise titula imaju.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    7. maj 2019 | 08:11

    Па шта ако је неко "климнуо главом" у петој. Тога не би било да сте реаговали у трећој већ тад би се све завршило. Опетда поновим. Решавајте узрок, или повод,а не последицу. Уосталом, већа риба гута мању, како каже пословица. Зна то и још један државни пројекат...

  • Neso

    7. maj 2019 | 09:54

    Dodik kako te nije sramota da tako pricas . Ti i oni koji stobom vode Aba ligu ste glavni krivci sto niste adekvatno kaznili Buducnost posle trece utakmice zbog koje su se i desile stvari koje su se desile u Beogradu u petoj utakmici .Bokan je trazio da se uzvrati gostoprimstvo koje da nije uzvraceno ja bih se stidio Zvezde.Ispalo je bas onako kako bih ja a siguran sam i svaki srbin koji drzi do sebe rezirao,uzvraceno gostoprimstvo sa kamatom uz pun kos gostiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA