≫ 

Obradović pred peti fajnal-for sa Fenerom: Rekao sam, ovaj klub će biti moja kuća

Tim srpskog trenera u narednog petka igra polufinale Evrolige sa Efesom, Lovernj i Datome van stroja, Kalinić i Veseli pod upitnikom

  • 13

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović peti put u šest godina službe sa Fenerom, odveo je ovaj klub na završni turnir Evrolige. Novi izazov poplarni Žoc ima narednog petka, kada će "na crtu" gradskom rivalu i najprijatnijem iznenađenju sezone Anadolu Efesu u prvom meču F4 koji se ove godine održava u Vitoriji.

Ništa novo za Obradovića, zbog toga je i doveden 2013. godine - da pobeđuje i osvaja trofeje...

- Pre šest godina dao sam obećanje ovde. Rekao sam vam da će Fener biti moja kuća - rekao je Obradović novinarima u četvrtak.

- Veoma je važno što smo ponovo ovde, na završnom turniru. Svi smo ovde takmičarki i želimo da damo sve od sebe. Veoma je teško bilo postići sve ove rezultate do sada, bez ovakvih igrača. Ka da se osvrnemo, tek onda vidimo šta smo uradili.

Turski prvak je regularni deo evroligaške sezone završio kao prvi sa skorom 25-5, u četvrtfinalu je bez mnogo poteškoća eliminisao Žalgiris (3:1), ali je u tom procesu ostao bez nekih bitnih igrača čije je učešće na fajnal-fotu pod velikim znakom pitanja.

KK Fenerbahče, KK Žalgiris Temperamentni Obradović snagom karaktera vodio je sve svoje timove do najvećih visina Foto: Tanjug/AP

"U autu" su Lovernj i Datome, a "diskutabilni" Kalinić i Veseli roviti...

- Neće svi biti spremni, ali to ne menja našu nameru da se borimo. To je karakter ovog tima. Naravno, i taktika je vrlo važna. Naš najvažniji cilj je da prepoznamo situaciju u kojoj se nalazimo i prilagodimo joj se. Uvek kažem igračima da ako tim ima karakter, treba i da ga koristi. Nije lako uvek, imali smo ove sezone određenih problema, ali smo dobro sad, u dobrom stanju. Najvažnije od svega su želja, motivacija i koncentracija.

Obradović će za finale igrati protiv svog velikog rivala Ergina Atamna, koji je u najavi meča sa Fenerom poželeo srpskom treneru trofej, ako do njega ne dođe Efes.

- I ja njemu želim isto to - uzvratio je Žoc turskom kolegi.

Fener i Efes vode ove sezone žestoku i vrlo ujednačenu borbu za primat u turskom prvenstvu, ali će definitivno ovaj naredni u Vitoriji biti najznačajni za obe ekipe ove sezone.

U drugom polufinalu, kasnije u petak, igraju CSKA i branilac trona Real Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. maj 2019 | 21:11

    Zeljko je veliki trener,covek koji nikada ne posustaje,koji uliva nadu i veru u ono sto radi,njegova karijera je za respekt🏀

  • Realni

    9. maj 2019 | 21:07

    Lako ti je tamo.. to je ocigledno..kako ti samo nije dosta novca??! Za promenu bi malo ljubav mogla da ti proradi u glavi... pa da pomognes svom voljenom klubu Partizanu.

  • Zivkoni

    9. maj 2019 | 23:32

    Pokupi najbolje kosarkase na trzistu pa osvaja trofeje, sto nije ostao u panatenaikosu kad su mu smanjili budjet pa nek osvoji nesto kad nema para, i od turske ce pobeci kad ostanu svorc!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA