≫ 

Skandalozna provokacija Jusufa Nurkića: Pred Jokićem majicom veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba! (VIDEO)

Centar Portlanda koristi svaku priliku da promoviše rat i zločince

Jusuf Nurkić, bosanskohercegovački košarkaš koji nastupa za Portland Trail Blazerse, ali je trenutno povređen. On je još jednom je oduševio sve svoje navijače, ali je razbesneo one u Srbiji!

On je obukao je majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja. Zanimljivo je da na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo.

Na društvenoj mreži Facebook podelio je video na kojem veliča rat u Bivšoj Jugoslaviji, konkretnije u Bosni i Hercegovini pa sluša i peva kasidu “Devet heroja”.

Jusuf Nurkić Jusuf Nurkić sa majicom ratnika Armije BiH na meču sa Denverom; Foto: Twitter.com

Reč je o kasidi posvećenoj devetorici vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine odlikovanih najvećim ratnim odličjem (U BIH), Ordenom heroja oslobodilačkog rata, među kojima su general Izet Nanić, Hajrudin Mešić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Mehdin Hodžić, Midhat Hujdur, Adil Bešić, Nesib Malkić i Enver Šehović.

Da li će i drugo polufinale Zapada „otići“ u majstoricu. Bukmejkeri misle da hoće, pošto je kvota na Hjuston protiv Golden Stejta 1,35, a kvota na dvojku, samitm tim i kraj serije sa ukupnih 4:2 za aktuelnog šampiona je čak 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hjuston - Golden Stejt.

Inače, 9. maj je dan ljiljana u Bosni i Hercegovini i slavi se kao dan 9 heroja građanskog rata.

On je čak u kolima i zapevao:

Inače, Izet Nanić bio je komandant 505. bužimske brigade Armije BiH, a navodno postoje video materijali na kojima se vidi da pripadnici tog odreda vrše zločine na civilima.

Heroji koji su ubijali Srbe u Bosni, nevine žene i decu, ovo je provokacija za Jokića i Srbe koji gledaju utakmicu. Ovo je mešanje sporta sa ratom i politikom, potpuno nepotrebno. Nadam se da će neko iz NBA lige reagovati, ovo je strašno“, napisao je jedan od korisnika Tvitera.

VIDEO: Lebron Džejms posterizovao Jusufa Nurkća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R. Srpska

    10. maj 2019 | 09:05

    Dovoljno je vidjeti facu tog fanatika, da sve bude jasno, vehabija i ništa drugo...

  • Ruski konzul

    10. maj 2019 | 09:04

    Svaka mu čast na spisku i želim mu istu takvu majicu sa imenima svih njegovih sunarodnika uključujući i njega samog.

  • Hannover

    10. maj 2019 | 08:31

    Koju slavu im je dedo slavio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA