≫ 

Novica perfektan protiv Pazara, Partizan dominirao u "vrućem" ambijentu

Crno-beli upisali četvrtu pobedu u Superligi

  • 2

Košarkaši Partizana su, prema očekivanjima, rešili bez mnogo problema i četvrti meč u okviru KLS šampionata, crno-beli su savladali Novi Pazar kao gosti 81:66 i zadržali maksimalan učinak u domaćem prvenstvu u grupi B. 

Nisu crno-beli odigrali najsjajnije prvi deo meča, Pazarci su sa dosta energije isparirali favoritu, ali su u nastavku Beograđani postavili stvari "na svoje mesto".

Novica Veličković je šuterski odigrao bez grešeke - 5/5 je imao kapiten gostiju za dva poena, 2/2 za tri, sigurnim poenima ulivao samopouzdanje svom timu u kojem su "dvocifreni" još bili Rade Zagorac sa 12 i Ognjen Jaramaz sa 10 poena.

Inače, meć je imao i svoju predigru u vidu transparenta navijača Novog Pazara, koji su njime odali počast preminulim ratnicima Armije BiH.

Utakmica je u ovoju na kratko bila u prekidu zbog pirotehnike i navijačkog dekora koji je završio u terenu, u režiji najvatrenijih pristalica Pazara - Torcide. Taj momenat kao da je "dao krila" igračima domaćeg tima, koji su odigrali vrlo nadahnuto u prvih deset minuta, taj deo igre čak i rešili u svoju korist - 23:22.

Nisu, ipak, imali snage da u istom ritmu izdrže u nastavku, pa je Partizan, polako ali sigurno, preuzimao konce igre u svoje ruke. Veličković je u pravom smislu te reči kapitenski odrađivao posao, pored 16 poena uz perfektan šut, iamo je i 7 skokova najiskusniji Trinikjerijev adut.

OGNJEN JARAMAZ jaramaz je bio jedan od trojice "dvocifrenih" u Partizanu protiv Pazara Foto: MN Press

Crno-beli su poluvreme završili sa kapitalom od osam razlike, što im je bilo sasvim dovoljno da bez previše oscilacija odigraju i u nastavku. Završni udarac rivalu zadali su u poslednjoj deonici, serijom poena u završnici za više nego sigurnih 15 razlike na kraju.

Trinkijeri je i ovog puta imao priliku da ukaže veću minutažu širem spektru igrača, jedino je Pejdž, zbog povrede već na samom početku, ostao bez poena za jedva četiri minuta, dok su se svi ostali upisali u strelce.

Na drugoj strani, kod Pazara, najefikasniji je bio Sead Hadžifejzović sa 18 poena - on je ujedno bio i najefikasniji akter utakmice. Pratili su ga Tarik Brunčević sa 14 i Marko Radonjić sa 13 poena.

Grupa B - 4. KOLO:

Novi Pazar - Partizan 66:81

Četvrtak:

Dinamik - Mega 85:102

Tamiš - Sloboda 90:77

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA