≫ 

Šut koji će Raptorsi i NBA dugo pamtiti: Kavaj Lenard u poslednjoj sekundi šokirao Bobija i Filadelfiju (FOTO) (VIDEO)

Najlepše što košarka može da ponudi viđeno je u Torontu

  • 7
Toronto Raptors Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Toronto Reptorsa prošli su u finale istočne konferencije pošto su u poslednjem sedmom meču pobedili Filadelfija Seventisikserse 92:90, i to, košem Kavaja Lenarda u poslednjoj sekundi meča.

Pri rezultatu 90:90 napad za pobedu imali su Raptorsi. Lopta je došla do Lenarda koji sa poludistance, sa strane, uputio šut ka košu protivnika. Posle trenutka neizvesnosti i "nećkanja" na ivici obruča nekako je prošla kroz njega za veliko slavlje Toronta.

Neizvesnosti je viđena skoro tokom celog susreta majstorici. Prvi deo igre bio je u potpunom egalu i obeležen je izuzetno slabim procentima šuta sa obe strane. Raspoloženi Kavaj je držao svoj tim u igri, dok kod Siksersa Džoel Embid nije mogao da uhvati svoj ritam.

U nastavku, usledilo je "buđenje" i mnogo efikasnija igra. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali ni Toronto, ni Filadelfija nisu uspevali da dođu do osetnije prednosti.

Tako se ušlo u penal završnicu pri rezultatu 89:85. Lenard u tom momentu promašaje slobodno bacanje, a Džimi Batler uspeva da  izjednači na 90:90 na četiri sekunde do kraja. Upravo to, bio je trenutak kada Kavaj preuzima odgovornost i za 4 sekunde, koliko je imao na raspolaganju, pogađa za pobedu i finale.

Najefikasniji košarkaš pobedničkom tima bio je ujedno i heroj pobede. Lenard je postigao 41 uz osam skokova i šut iz igre 16/39, a pratio ga je Serž Ibaka sa 17 poena.

Sa druge strane, Džoel Embid je kod Siksersa imao 21 poen, uz 11 skokova, dok je Džimi Batler ubacio 16 poena. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Tako su srpski košarkaši ostali bez finala svojih konferencija jer je u majstorici drugog polufinala Zapada, Nikola Jokić sa svojim Denverom posle velike drame izgubio meč sa Portlandom.  

VIDEO: Da LeBron nekoga izblokira je normalno ali da ga neko ovako ponizi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA