≫ 

Aca Trica izribao Repešu: Animozitet sa Zvezdom je podigao na politički nivo, koji je motiv da ovako opravdaš -60 u dva meča? (VIDEO)

Iskren je bio legendarni Aco

  • 36

Košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović, bez dlake na jeziku govorio je o fijasku Jasmina Repeše u finalu ABA lige.

Zvezda je pobedila 3-2 njegovu Budućnost za tron ABA lige, ali je u sva tri domaća meča potpuno razmontirala Podgoričane.

Sve je prošlo u velikim tenzijama, a one su proključale tek posle zapaljivih izjava Jasmina Repeše, koji nije mogao da se pomiri sa dva više nego ubedljiva poraza.

Na to je otvoreno podsetio i Aco, koji nije imao milosti prema sunarodniku i kolegi Repeši.

- Krenule su prve dve utakmice gde u sportskom terminu ne možemo ništa govoriti, kad izgubiš 20 i 40 razlike, logično je da nemaš ništa, ništa nije bilo sporno sudijski. Sudije nisu u pet utakmica imali nikakav uticaj na rezultat, pobedila je ekipa koja je bila bolja - rekao je Petrović, uz podsetnik na to kako je sve izgledalo nekada.

- Međutim, na prve dve utakmice, desio se taj, uslovno rečeno, folklor koji je bio... Ja se sećam i 1983, 1984, kada je Cibona gostovala u Beogradu, Zvezda u Zagrebu. Tamo smo bili ustaše, oni četnici, bio je zvučni teror, koji po meni svaki igrač mora prebroditi ako hoće da bude najbolji. To motiviše svakog, želim napomenuti da su prve dve utakmice u Beogradu bile relativno regularne.

Onda je Petrović prešao na sada već kultni monolog Repeše u Pioniru, koji je tenzije podigao na vrhunac.

- Međutim, jedna nesrećna rola Jasmina Repeše posle 2. utakmice dovela je do toga da se jedan animozitet pretoči u političku sferu. Koji je bio motiv Jaska da opravda -60 razlike, da prebaci na drugo polje? Treća utakmica je bila ne-re-gu-lar-na! Tu zameram menadžmentu ABA lige, prvom sudiji Hordovu, što nisu ispraznili dvoranu. Da je ispražnjena dvorana, ne bi imali više nikakvih problema.

VIDEO: Repešin besni udar posle drugog debakla u finalu ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zrc

    14. maj 2019 | 17:48

    Gde smo mi dospeli ( Srbi i Crnogorci ) kad nam Hrvat kaze realno istinu ! Bravo za Acu u svakom slucaju !!! Vidi se da ima nase krvi u njemu!

  • El paso

    14. maj 2019 | 17:29

    Apsolutno se slazem sa objasnjenjem Petrovica. Da nije bilo one nabildovane izjave Repese,nista se nebi desilo strasno na onoj trecoj utakmici. Pa samim tim ni na petoj. Stim sto mislim da je u Podgorici bilo daleko primitivnije ponasanje.

  • Fil

    14. maj 2019 | 17:29

    Ko je sinoc gledao emisiju, video je da je Aca realan i gospodin. Poštovanje za stav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA