≫ 

Erdogan zabranio prenos finala NBA lige ako ga bude igrao Enes Kanter!

Strašna vest za ljubitelje košarke u Turskoj

  • 9

Umesto da se Turci ponose potencijalnim finalistom NBA lige, moraju da strahuju da neće gledati prenos.

Neće biti čak prenosa ni zapadnog finala između Golden Stejta i Portlanda, za koji Kanter igra. Razlog je kritički stav Kantera prema režimu Redžepa Erdogana, predsednika Turske.

Ruke su vezane čak i S Sportu, turskom kanalu koji bi trebalo da prenosi duel.

- Mogu samo jasno da kažem da neće biti prenošena serija Voriors - Blejzers. Dalje, ako Portland prođe, ni to neće biti prenošeno. To nije naša krivica, ali tako je kako je - rekao je komentator S Sporta Omer Sarač.

Čak se oglasila i NBA liga, koja je omogućila navijačima u Turskoj da gledaju plej-of uz NBA nalog i NBA TV preko interneta.

Kantere problem vuče još od 2017. godine, tada je turska vlast poništila njegov pasoš i raspisala poternicu. Kanter ima zelenu kartu za Ameriku, ali zbog straha za bezbednost i problema sa dokumentima, primera radi, nije putovao u London u januaru, kada se igrao evropski NBA meč.

- Postoji šansa da me ubiju tamo (u Londonu). Zato sam pričao sa ljudima iz kluba. Neću putovati. Tužno je što sve ovo utiče na moju karijeru i na košarku, jer želim da pomognem mom timu da pobedi. Ali samo zbog tog ludaka, manijaka i diktatora, ne mogu čak ni da otputujem bilo gde i da radim svoj posao. To je jako tužno - rekao je tada Kanter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SBH

    14. maj 2019 | 21:51

    Ovo je baja presjednik, nema trte mrte, pljuj vlast ko stigne. Nego druze birali ste na izborima i izabrali premma tome pstt. Nek se zna ko kosi a ko vodu nosi.

  • iskreno

    14. maj 2019 | 21:33

    Redjep vodi Tursku ka razbijanje, isto gde su vodili YU. Milosevic , Tudjman i Izetbegovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA