≫ 

Samo neznalice mogu da planiraju unapred osvajanje Evrolige: Obradović pred svoj 18. Fajnal for poslao jaku poruku!

Najtrofejniji trener Evrope pokušaće da osvoji 10 jubilarnu titulu klupskog šampiona starog kontinenta

  • 1

Trofejni trener Željko Obradović, predvodiće Fenerbahče na Fajnal foru Evrolige u Vitoriji (17.-19. maj) i biće to njegovo 18. učešće na završnim turnirima najjačeg evropskog takmičenja.

SVI IMAJU ŠANSU

Osvojio je devet titula šampiona evrope, 8 puta je gubio na turnirima. Iako je javnost u Srbiji brujala da će prošle godine u Beogradu osvojiti svoju 10. jubilarnu titulu, Obradović ističe da to ne može da se planira.

- To nema veze s pameću. Samo neznalice, da ne kažem neku težu reč, mogu da planiraju tako nešto. Učestvuju četiri najbolja tima, koja su tokom sezone pokazala najviše. I svi imaju gotovo identičnu šansu - rekao je Obradović za Sportski žurnal.

Beograd, Evroliga, Fenerbahce, Real Madrid Željko Obradović pokušaće da napadne 10. titulu prvaka Evrope Foto: Tanjug/AP

ŽIVOT IDE DALJE, MA ŠTA DA SE DESI NA F4

On je zatim dodao da ne oseća nikakvo opterećenje pred duele u Vitoriji:

- Ma, kakvo opterećenje, ja ovo volim i jedva čekam da počne. Čitave godine smo dobro radili, završili kao prvi u ligaškom delu i plasirali se preko Žalgirisa na fajnal for. Rekao sam igračima da treba da uživaju bez obzira u kom sastavu budemo nastupili. Prenosim svoje ponašanje na njih, da daju sve od sebe. To je jedino što zahtevam, jer život će ići dalje i posle Vitorije. Ma šta da se desi u tom gradu - rekao je Obradović.

Podsetimo, Obradović je osvajao titule sa Partizanom 1992, Huventudom 1994, Real Madridom 1995, Panatinaikosom 2000, 2002, 2007, 2009, 2011, i Fenerbahčeom 2017.

Borba za prvo mesto Grupe B, Partizan je sa kvotom 1,45 izraziti favorit s obzirom da je ove sezone dobio sva tri sudara sa Megom. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica.

FAKTI:

*405 pobeda u Evroligi ostvario je Obradović tokom karijere

*28 godina traje trenerska karijera

*9 titula šampiona je osvojio u karijeri

*5 klubova je vodio do titule šampiona

Željko Obradović Željko Obradović predstavljen kao vladar iz "Igre prestola" Foto: Evroliga

FAJNAL FOR VITORIJA

petak, polufinale:

Efes - Fenerbahče 18.00

Real Madrid - CSKA 21

Nedelja:

Meč za treće mesto 17.30

Finale 20.30

VIDEO: Obradović o pritisku na fajnal foru

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    16. maj 2019 | 12:48

    Svaki klub ima svoje legende.Trenerske legende institucije : Obradović Željko,Vujošević Duško,Vlade Jovanović,Duda Ivković...Ovako mogu u nedogled, dok ovi iz železnika imaju legende dusana alimpijevica,radonjića, tomića koji je najveći uspeh napravio udaranjem sa ledja Bodirogu u glavu, gurović MORAL čiča...Srećno Žoc pokaži iz koje institucije dolaziš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA