≫ 

Kari & Tompson > Lilard & Mekolum: Golden Stejt ''ukrao'' pobedu Portlandu (VIDEO)

I sada vode sa 2:0 u seriji koja se nastavlja u subotu

  • 0

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne Konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu, u noći između četvrtka i petka, savladali Portland rezultatom 114:111!

Tačnije, ''ukrali'' su pobedu Trejlblejzersima koji su na poluvremenu imali +15! Kao i šut za vođstvo na 32 sekunde do kraja, odnosno za produžetak na šest sekundi do kraja meča.

U prvom slučaju Mekolum je, pri rezultatu 112:111 za domaćina, promašio koš, da bi Grin u narednom napadu odveo Ratnike na +3. Potom je Lilard uzeo loptu u poslednjem napadu i kada je trebalo da šutira Igudala mu je ukrao istu.

- Da, ukrali su pobedu! Ali su je zaslužili - rekao je Mekolum odmah posle meča.

Oni Lilard su bili najefikasniji u redovima Portlanda, ali su imali slabiji učinak od Stefa Karija i Kleja Tompsona. Možda u tome, na kraju, i leži uzrok njihovog poraza.

Kari je meč završio sa 34 poena i po osam skokova i asistencija, dok je Tompson brojao do 24. S druge strane. Lilard je kod Portlanda ubacio 23 poena (i 10 asistencija), a Mekolum jedan manje.

Stefon Kari Stef Kari je bio nezaustavljiv Foto: AP/Tanjug

Drejmond Grin je, takođe, zabeležio sjajnu rolu za šampiona. Imao je skor od 16 poena i 10 skokova, dok je Luni meč završio sa 14 poena i sedam skokova.

Set Kari, mlađi brat Stefa Karija, ubacio je 16 poena za Portland u kom su Hud i harkls sa po 12 poena jedini još bili dvocifreni.

Vredi pomenuti i to da je Golden Stejt odigrao treći uzastopni meč bez povređenog Kevina Durenta, kao i to da je treći meč u seriji na programu u Portlandu u subotu.

>>> Fener oslabljen neigranjem Datomea, Enisa, Lovernja, neizvesni su i Kalinić i Veseli, ali je svejedno favorit sa kvotom 1,50 na Željka Obradovića i njegove pulene. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionica za meč Fenerbahče – Anadolu Efes

>>> Real odranu krune počinje protiv CSKA koga je prošle sezone eliminisao u polufinalu, ali je ove već dva puta gubio od Moskovljana, pa su Armejci blago favorizovani sa kvotom 1,90 na keca. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč CSKA – Real.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA