≫ 

Senzacionalan preokret CSKA protiv Reala, Evroliga će dobiti novog šampiona! (FOTO)

Real Madrid neće se boriti da odbrani trofej Evrolige!

  • 3

Košarkaši Reala iz Madrida poraženi su od CSKA iz Moskve u drugom polufinalnom meču 95:90 i Armejci će protiv Vasilija Micića, Šejna Larkina i Anadolu Efesa igrati za trofej najboljeg u Evropi.

Real je tokom tri četvrtine bio bolji tim, u četrvrtoj je potonuo i to se surovo osvetilo u dramatičnoj završnici u kojoj je pobednik odlučen na jednu loptu, jedan promašen zicer ili trojku viška.

Najefikasniji su u CSKA bili Serhio Rodrigez i Nando De Kolo sa po 23 poena, a Vil Klajburn 18. U Realu je Fabijan Kozer imao 18, Entoni Rendolf 12, Serhio Ljulj 13, a još nekoliko igrača je bilo dvocifreno.

Već od prvih poena Valtera "Edija" Tavaresa nagovestili sa koliko će energije igrati u ovom meču. Od starta je dobro krenuo i Rudi Fernandez koji je upravo Tavaresu bacio lep lob pas za zakucavanje pre nego što će Fakundo Kampaco trojkom da donese Realu ranih 13:7 u petom minutu utakmice.

Kraljevski klub je vodio i imao rezultat pod kontrolom sve dok se nije razigrao Serhio Rodrigez koji je počeo da pogađa i koga nije poremetila ni banana Džejsija Kerola na početku druge deonice.

Spain Euroleague Basketball Final Four Foto: Tanjug/AP

CSKA je zahvaljujući njemu i Koriju Higinsu prvo izjednačio, a onda trojkom Ćaća i poveo 29:28 sredinom druge deonice. Klackalica se nastavila sve do mini-serije Fabijana Kozera i Treja Tompkinsa koji su pomogli da se Real odlepi do +5 da bi trojkom poluvreme u poslednjoj sekundi zatvorio Vil Klajburn.

Real je u nastavku zaigrao bolje i posle trojke Entonija Rendolfa prebacio 10 razlike, a onda imao i celih 65:51 na ravno četiri minuta do kraja treće četvrtine.

Otelo Hanter i Serhio Rodrigez su u finišu te deonice najavili da bi u poslednjoj četvrtini ipak moglo da bude drame i bilo je.

Topila se prednost Reala dok je Serhio Ljulj promašivao trojke, ali ništa bolji nisu bili ni ostali igrači Reala jer ništa nije ulazilo.

Crvene alarme je popalio Vil Klajburn koji je pogodio trojku i primakao CSKA na samo poen zaostatka 80:79, posle čega je dao i slobodno bacanje za izjednačenje.

Entoni Rendolf je brutalnim zakucavanjem odveo Real na 85:82, ali je usledila serija Higinsa i De Koloa koji su dvojkom i trojkom izazvali nevericu na licima igrača u belim dresovima jer je na semaforu pisalo 87:85 za Moskovljane na minut i 15 sekundi do kraja.

Real je nakon toga neverovatno promašio zicer, De Kolo je u narednom napadu "popio šamar" od Kampaca, CSKA je dobio faul koji je Francuz pretvorio u dva poena za četiri poena prednosti. Tu nije bio kraj drami jer je Ljulj, koji je do tada promašio sedam šuteva spolja, pogodio osmi za 91:90 na 17 sekundi do kraja.

Igrači Reala su faulirali Higinsa, ovaj je pogodio dva bacanja, Ljulj je iz trka šutnuo "đorđevićevsku trojku" i promašio pa je za preostale dve i po sekunde Higins novim bacanjima samo potvrdio veliku pobedu.

Finale Evrolige će se igrati u nedelju od 20 sati  i 30 minuta, dok će od 17 i 30 Real Madrid i Fenerbahče igrati za treće mesto.

VIDEO - Luka Dončić MVP Fajnal fora Evrolige

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA