≫ 

Nazire se veliko NBA finale koje svi čekaju: Toronto se raspao protiv moćnih Baksa (FOTO) (VIDEO)

Reptorisma se ne piše dobro protiv Janisa i družine, samo čudo ih može vratiti u šampionsku trku nakon 2:0

  • 2

Košarkaši Milvokija suvereno gaze ka velikom NBA finalu!

Baksi su nadmoćno završili drugi meč serije sa Torontom pred svojim navijačima, razmontirali su goste rezultatom 125:103 i sa prepumpanim samopouzdanjem idu na noge Reptorsima u Kanadu gde su zakazana naredna dva duela.

Kako igraju Baksi, Kavaju, Sijakamu i ostalima se ne piše dobro, ekipi iz Viskonsina je ovo bila šesta vezana pobeda u aktuelnoj plej-of seriji, uz samo jedan poraz, i to onaj u prvom meču pollufinala Istoka od Bostona nakon čega je usledila furiozna serija.

Pogledajte kako je lider Baksa Janis Adetoklumbo razbio odbranu Toronta i autoritativno zakucao nakon jednog promašaja.

Koliko je ovaj meč bio "jednosmerna ulica" svedoči rezultat nakon prvog poluvremena - bilo je čak 25 razlike u korist ekipe Majka Budenholzera. Toronto je bio razbijen.

Nekako je od samog starta bilo jasno ko će odneti trijumf, posle 9:0 Baksa u prva dva minuta. Uspeli su gosti tek na momente da se konsoliduju, ali bili su pregaženi u nastavku iz ruke Brogdona, Adetokumba, Iljasove i ostale raznovrsne artiljerije najboljeg tima lige u regularnom delu sezone.

- Imamo MVP-ja u ekipi, čoveče. Imamo još nekoliko sjajnih igrača, odličnog trenera... Pobeđujemo na ovakav način čitave sezone. Imam velika očekivanja od ovog tima - rekao je posle meča Malkolm Brogdon.

Raptors Bucks Basketball Bledso probija pored Sijakama i Gasola Foto: Tanjug/Ap

Nije na drugoj strani Reptorsima pomogla još jedna odlična partija Kavaja enarda, koju je garnirao sa 31 poenom. Uzalud su bile i njegove bravure protiv super raspoloženog sastava rivala u kojem je bilo petorica "dvocifrenih", predvođenih Adetokumbom sa 30 poena i 17 skokova!

Iljasova je bio izvanredan "sa klupe", dodao je 17 poena, Mirotić je ubacio 15, Brogdon je nanizao 14, Džordž Hil 13...

Na Zapadu je situacija odentična ovoj na Istoku, Golden Stejt dominira protiv Portlanda sa 2:0 u partijama pa se može konstatovati da se polako nazire veliko finale koje svi sa nestrpljenjem očekuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dreka

    18. maj 2019 | 10:05

    Pada dinastija golden stejt woriorsa ....GREAK FREAK

  • Uzu

    18. maj 2019 | 10:13

    To će biti najbolje finale u poslednjih nekoliko godina. Dva ubjedljivo najbolja tima lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA