Obradović posle debakla: Neću da ističem imena, ali odbrana nam nikad nije bila lošija nego protiv Efesa

Srpski stručnjak nije hteo da traži izgovore

  • 9

Trener Fenerbahčea Željko Obradović objasnio je razlog debakla njegovog tima protiv Anadolu Efesa u polufinalu Evrolige.

Efes je pobedio u petak uveče 92:73 i plasirao se u finale takmičenja gde će igrati protiv CSKA za trofej. Strašne partije su odigrali Vasilije Micić sa 25 poena i Šejn Larkin sa 30 poena i tokom većeg dela meča su bili nezaustavljivi za najjaču odbranu Evrope.

Obradović je pohvalio njihove učinke i konstatovao da su poentirali previše lako zbog problema u odbrani jedan na jedan.

- Pokušao sam da razumem šta se desilo mom timu. Žao mi je. Prvi utisak je da naša odbrana nije bila dobra protiv tima poput Efesa. Žao mi je i naših ljudi koji su nam ukazali veliku podršku. Igrali smo kvalitetnu košarku cele godine da bismo sada pokazali ovakvu sliku, to me boli - rekao je Obradović posle utakmice.

- Kad ne poštujete pravila u odbrani, dešava se ono što se nama desilo. Ne želim da ističem imena, ali naša odbrana nikad nije bila loša kao protiv Efesa - smatra Obradović.

Nije hteo da izdvaja pojedince, ali ni da se žali na povrede mada je Jan Veseli posle samo tri treninga morao da odigra trideset minuta.

- Ako počnem da pričam o povredama izgledaće kao da tražim izgovore. Igrali smo dugo bez nekih ključnih pojedinaca. To je dodatni razlog zašto žalim, nismo igrali nešto što je naša igra - jasan je Žoc.

VIDEO - Željko Obradović pred finale sa Realom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BORA

    18. maj 2019 | 16:32

    GOSPODINE OBRADOVICU VREME JE ZA PENZIJU !!

  • Pa

    18. maj 2019 | 17:37

    Normalno da du drugi krivi kao onomad u repki

  • Milance

    18. maj 2019 | 18:40

    Kad osvoje onda je on najzasluzniji...kad ne osvoje krivi igrači.tako je bilo i u reprezentaciji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA