≫ 

U istoriji srpske košarke nije bilo veće polemike nego ove oko Jokića: Duško Savanović o "gorućoj" temi pred Mundobasket (VIDEO)

Pričali smo sa bivšim srpskim reprezentativcem o aktuelnim košarkaškim temama

  • 6

Radost dečije igre, klinačka graja i košarkaška lopta tri su elementa koja su privukla Duška Savanovića da kao gost mentor isprati prve korake mališana ispred "TC Ušće", gde je organizovana "Košarkaška školica".

Zadovoljstvo je bilo potpuno kod bivšeg srpskog reprezentativca, igrača koji je "ušao pod kožu" ljubiteljima košarke ma kojim navijačkim bojama bili obojeni. Naravno, razgovarali smo sa Savanovićem o radosti druženja sa decom, dečijoj iskri, čistoj ljubavi prema sportu, o uspehu njegovog bivšeg kluba Efesa u Evroligi, Vasi Miciću, ali je opet, nekako, sve zasenila priča o (ne)odazivanju Nikole Jokića u reprezentaciju Srbije za Svetsko prvenstvo u Kini.

Evo šta dugogodišnji reprezentativac naše zemlje misli o "vrućoj" temi srpske košarke.

- Ne znam, mogo se polemike diglo oko toga. Mislim da se u istoriji srpske košarke nije diglo više polemike oko Nikole Jokića. Hajde, ispreskako bih komentar, ali želim da on igra, želim da ga vidim. Kad se sve složi u njegovoj priči, u njegovoj glavi, on će verovatno zaigrati Mi kao zemlja imamo fenomenalnog igrača kao što je Jokić na šta treba da budemo ponosni i treba da ga sačekamo u momentu kada on bude mogao. Ništa ne treba forsirati.

Foto: Telegraf.rs

Kao bivši igrač Efesa, Savanović je oduševljen partijama turskog tima u Evroligi i plasmanom u finale. I ne misli da je taj uspeh plod slučajnosti, niti je iznenađenje.

-  Nije, nikako nije iznenađenje, jer Efes igra fenomenalno cele sezone i stvarno je zaslužio da bude u finalu, a Vasa da bude MVP ako osvoje. Čak i da ne osvoje voleo bih da Vasa bude MVP. Nije Fener možda slabiji 20 razlike, ali jeste slabiji, oslabljen je za povređee igrače, možda i za motiv jer su već osvajali pa ih je trebalo motivisati opet za iste ciljeve.

O učešću u školici košarke, druženju sa decom...

- Ne mogu da se setim, stvarno (o svojim prvim koracima). Drugo je vreme onda bilo, nama je ovo što imaju današnja deca bio betonski teren iza zgrade. Ali tu radost što oni imaju, što se vidi u njihovim očima, pokretima izjavama, razgovorima sa roditeljima, uzbuđenje - to je upravo ta energija koja nama daje za pravo, ali i obavezuje svakog našeg sportistu da učestvuje u takvim akcijama. Jer ovakve stvari su kao zaraza, širi se, jer sport to i treba da bude, ali nije samo reč, već i dela. Bolje od ovoga ne može, sve drugo može da se karakteriše i kao interes, kada krene kasnije kadetski, juniorski staž, kad si u ovome ili onome... Ovo dečije je najčistije, kao suza. To su baš mala deca, ovo su njihovi prvi dodiri sa sportom uopšte, sa loptom, sa bolom. Sapletu se, padnu plaču. Bolje od ovog nema.

VIDEO: Poslušajte i šta je rekao Dušan Kecman na temu igranja Jokića u reprezentaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brat

    18. maj 2019 | 16:56

    Sto da nekog molimo? Oces,neces,cao?!!

  • paja

    18. maj 2019 | 19:45

    Jelena Milovanović je sada na pripremama sa reprezentacijom, a dovela je i svog sina od 3 meseca.

  • Ja

    18. maj 2019 | 19:17

    Dosta je i za njega bilo razumevanja,ali opet hajde da sacekamo okupljanje kosarkasa,ne terba pricat nista pre toga,ako se ne pojavi na okupljanje,otpisat ga zauvek iz reperezentacije i neka mu je sa srecom. Jeste dobar igrac,ali ako sam nema želju da igra za reperezentaciju,ne treba ga ni molit ni cekat!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA