≫ 

Olimpijakos odbio da izađe na teren: Crveno-beli iz Pireja izbačeni u 2. ligu!

Tenzije u grčkom šampionatu sve više rastu

  • 7

Košarkaši Olimpijakosa, koji su ove sezone dva puta bodovno kažnjeni (ukupno osam poena), najverovatnije će morati da se presele u 2. ligu pošto su odbili da igraju četvrtfinale šampionata Grčke sa Panatinaikosom zbog sudija koji su na njihovoj "crnoj listi". 

Naimeklub iz Pireja ranije je poručio da neće igrati nijedan meč sa Panatinaikosom ako ga budu sudili domaći arbitri, naročito trojica za koje smatraju da su klub oštetili. Tako samo stranci dolaze u obzir kada je reč o njihovim mečevima. Kako je njihov zahtev ovoga puta odbijen, jer to "nije u skladu sa propozicijama takmičenja", a za utakmicu protiv Panatinaikosa delegirane sudije Tasos Manos i Panajotis Anastopulos, usledila je odluka o definitivnom bojkotu.

Kako je prema pravilniku grčkog šampionata, Olimpijakos odustao od doigravanja, izbačen je u drugu ligu Grčke, ukoliko se odluči da se u njoj takmiči naredne sezone.

Tako je verovatan ishod takmičenje u nižem rangu, ali i učešće u Evroligi jer Olimpijakos ima A licencu. Takođe, klub ne bi trebalo da pretrpi veliku štetu jer je podnesen zahtev za učešće u ABA ligi naredne sezone.

VIDEO: Vasilis Spanulis gledao uživo Zvezdinu proslavu titule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi10

    18. maj 2019 | 20:10

    Tako se bojkotuje, a ne kao ovi iz Humske, prete da ce izaci iz lige i na kraju nikom nista, zaboravili su cak i oni hahaha

  • S.L..

    18. maj 2019 | 21:46

    Fuzija sa Fmp-om

  • R R

    18. maj 2019 | 20:26

    Sudije su najvece zlo u svim sportovima i ovo pravilo mora da primene i svi osteceni klubovi kod nas jer jedino tako ce se umesati nadlezne evropske institucije i gledacemo sport u kojem pobedjuje bolji a ne onaj gde je pobednik odredjen vec par dana pre pocetka utakmice, pa cemu se onda takve utakmice igraju uopste pitam se ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA