≫ 

I Bogdan je dobio "skripte" iz Sakramenta, evo šta sve mora da radi tokom leta! (VIDEO)

Plan je odavno napravljen

  • 16

Bogdan Bogdanović leto provodi u Srbiji, ali daleko od toga da nije pod patronatom Sakramento Kingsa. I on je kao i Nikola Jokić dobio "skripte" šta treba da radi tokom leta. To su standardne stvari za NBA igrača, a Bogdan otkriva šta se nalazi u njegovom planu i programu.

- Ne izmišljam toplu vodu – iz organizacije su mi dali plan treninga i po njemu radim. Pre svega je reč o poboljšanju fizičke spreme – istezanja, obraćam pažnju na gluteuse, skočne zglobove, naročito na levi list i radim dosta čučnjeva u raskoraku...

- Dakle, fokus na kondiciju i teretanu kako bih bio spreman za rad na terenu. Posle sezone sam imao dve nedelje pauze, a onda kreće lagano teretana, režim koji sam opisao traje tri do četiri nedelje i pri njegovom kraju postepeno se uvodi lopta.

VIDEO: Bogdanović vežba Hardenov šut iz "step back" finte

Za sada je to lagano, dva puta dnevno po 45 minuta do sat vremena teretana i isto toliko košarka, šest dana u nedelji i jedan dan odmora. Onda je u junu plan da se koncentrišem na tri segmenta – dribling, brzina šuta, završnica.

- Taj košarkaški deo radiću sa Acom Matovićem (članom stručnog štaba KK Partizan), prošle godine sam ga gledao kako trenira neke naše igrače, video sam njegov sistem u kojem obraća pažnju na detalje i trudi se da napravi treninge zanimljivim, što mi se dopalo - objasnio je Bogdan.

VIDEO: Bogdanović trenira sa Acom Matovićem razne varijante šuta

(Telegraf.rs/Izvor: Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    23. maj 2019 | 09:02

    Ma kako nas nije sranota. Zar je normalno toliko gorcine i zlobe prema Jokicu. Pa tog Jokica niko nebi znao da nije otiso u NBA i uspeo. Pa tog Jokica nije znala ni Zvezda ni Partizam. Pustite decka neka radi i neka pametno odlucuje a ne da mu mi dokoni ljudi krojimo sudbinu.

  • Delije sever

    23. maj 2019 | 07:38

    Bravo Bogdane za razliku od Jokića ti si iskren i hvala ti što ćeš igrati za Srbiju.

  • zak

    23. maj 2019 | 09:29

    Nije mi jasno kako braca Gazol mogu i grati za Spaniju a takodje i Novicki uvek igrao za Nemacku zar nasi igraci imaju neki drugi tretman.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA