≫ 

Zvezda se dobro pomučila u Železniku: Crveno-beli dobili FMP i zadržali maksimalni skor u Superligi (VIDEO)

Zvezda je dva kola pre kraja regularnog dela obezbedila prvo mesto

  • 28

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP 77:62 u osmom kolu Superlige Srbije u meču odigranom u Železniku.

Bio je ovo drugi susret dva tima u dosadašnjem toku košarkaške Superlige Srbije, a crveno-beli zabeležili su novu pobedu i tako zadržali maksimalan učinak od 7 vezanih trijumfa. Sa druge strane, FMP je jedine poraze pretrpeo upravo od tima Milana Tomića.

Od starta susreta FMP je pokazao da neće imati respekta prema šampionu ABA lige. Popularni Panteri poveli su od starta a minimalno vođstvo držali su do pred raj prve deonice, kada Tomić traži tajm aut, a njegov tim serijom od 4:0 uspeva da preokrene. Ipak to nije bilo dovoljno jer se tim iz Železnika vraća serijom od 7:0 i dolazi do maksimalnih +5 što je bio novi alarm za gostujuću ekipu.

Do kraja poluvremena viđena je rezultatska klackalica, a na odmor se otišlo rezultat 34:35 za goste.

VIDEO: Crveno-beli se muče sa FMP-om

Početak treće deonice pripao je Zvezdi koja je napala rivala i, uz dobru odbranu, došla do +5. Ipak, kratko je trajala ofanziva. Vrlo brzo, meč je sa obe strane, izgubio ritam. Uglavnom se sve svelo na izvođenje slobodnih bacanja. Domaći košarkaši uspeli su da zaustave nalet gostiju i ponovo izjednače. Ipak, Zvezda dolazi do vođstva zahvaljujući individualnom kvalitetu Kejsija Riversa koji vezuje dve trojke za 56:50.

Upravo ovi poeni ispostavili su se kao presudni. Do kraja, imao je FMP još jedan manji "nalet", ali to je bilo sve. Sredinom poslednje deonice crveno-beli su prelomili meč, a prednost je do kraja samo rasla na maksimalnih, 77:62.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Dobrić sa 19 poena, pratili su ga Rivers i Odžo sa po 10 poena.

VIDEO: Crveno-beli dobili FMP i zadržali maksimalni skor u Superligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    22. maj 2019 | 22:35

    Vidi koji su na vijestima oni sto se deru Partizan sampion (🤔 cega?) kratkog li ste pamcenja ali poderat cemo vas i FMP1 i FMP2 vama je svejedno navikli ste 😂😂

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    22. maj 2019 | 20:24

    Vujošević Duško!

  • Bojan SD

    22. maj 2019 | 22:30

    Dule grobari ti nikad nece zaboraviti ono gazenje sa ginisovih i nedostiznih , ponizavajucih 47 razlike posle cega je i nastao ovaj fmp 2. Hvala ti grobarcino stara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA