Onakvo finale ABA lige ne sme da se ponovi: Budućnost zadovoljna smenom rukovodstva, oglasila se saopštenjem posle sednice Skupštine!

Podgorički klub tvrdi da mu je jedini interes košarka

  • 10
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Budućnost se oglasio saopštenjem dan nakon završene sednice Skupštine ABA lige i konstatovao da je zadovoljan rešenjima i odlukama.

Jedno od njih je da sportski direktor Žarko Čabarkapa i Krešimir Novosel neće i naredne sezone voditi to takmičenje koje je ove sezone završeno pobedom Crvene zvezde u pet utakmica.

Budućnost se kasnije žalila i tražila da se finalna serija poništi, mada je u tri meča u kojima je poražena, pregažena sa ukupno 101 razlike. Rezultat je zbog incidenata navijača pored parketa u Podgorici, a onda i u Beogradu, prebačen u drugi plan.

- Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnosti u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.

Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne - nije prihvaćen izvještaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu.

Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou.

Budućnost osuđuje sve nemile scene koje su obeležile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo deo ABA lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj - košarka - navodi se u saopštenju podgoričkog kluba.

Predsednik lige Igor Dodik rekao je po završetku zasedanja Skupštine da od poništavanja finala nema ništa, a bilo je reči i o priključivanju Olimpijakosa ABA ligi i rečeno je da je atinski klub za sada na čekanju.

VIDEO - Linč košarkaša Zvezde u Morači iz drugog ugla: Varvari se unosili Tomiću u lice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja S.Petrovic

    25. maj 2019 | 19:56

    Dr je davno stavio tacku ,na crno beli svet,a ove godine i na plavo beli.Izadji ,mala...

  • Perke

    25. maj 2019 | 21:32

    E, banditi montenegrinski..hteli ste silu, dobili ste Hirosimu..

  • Trtoguz

    25. maj 2019 | 21:30

    Čoviću magijo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA