Trojka sa deset metara za pobedu i oproštaj sa stilom: Odlazi Marko Popović, zadarski košarkaški as (VIDEO)

Završio je svoju profesionalnu karijeru sa stilom

  • 2

Hrvatski košarkaš Marko Popović postigao je trojku kojom je overio pobedu Fuenlabrade protiv Tenerifa u svom poslednjem profesionalnom meču u dugogodišnjoj karijeri.

Dvostruki šampion Evrokupa je trojku dao sa desetak metara i na 15 sekundi pre kraja produžetka u meču u kom je Fuenlabrada pobedila 88:84. Svoje povlačenje iz profesionalnog bavljenja košarkom Popović je najavio ranije ove sezone.

Trideset šestogodišnji plejmejker je ubacio Tenerifama 12 poena uz pet asistencija, a njegov oproštaj su ulepšali i navijači koji su u publici nosili koreografiju, papire sa Popovićevim likom.

Marko je poslednji poen u karijeri postigao sa linije za slobodna bacanja na tri i po sekunde do kraja kada je bio na ivici suza. Na kraju utakmice su ga saigrači podigli uvis na rukama.

Popović je rođen juna 1982. godine u Zadru i tokom duge karijere je nastupao za Zadar, Valensiju, Cibonu, Efes, Žalgiris, Uniks, Himki i Fuenlabradu u kojoj je proveo poslednje četiri godine.

Osvajao je brojna priznanja, od šampiona Hrvatske i Jadrana, do šampiona Baltika i Evrokupa, bio je i član drugog tima španskog prvenstva, prvak Litvanije, više puta učesnik litvanskog ol-stara, MVP finala Evrokupa 2011. i druga priznanja.

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    27. maj 2019 | 12:54

    Marko Popovic je naravno Srpski kosarkas iz Hrvatske, i dugogodisnji plej Hrvatske reprezentacije. Odlican igrac, sjajan suter uvek bio.

  • Fiume

    27. maj 2019 | 13:28

    Košarkaški mozart

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA