≫ 

Himki "overio" Evroligu, Marković trojkom u završnici rešio utakmicu

Igraće tim iz Podmoskovlja i naredne sezone u elitnom društvu

  • 3

Treću sezonu zaredom košarkaši Himkija igraće Evroligu koju su izborili plasmanom u samu završnicu VTB lige.

To pravo ekipa Rimasa Kurtinaitisa stekla je prolazom u finale regionalnog takmičenja nakon 3:1 u duelu sa Uniksom, trijumfom u četvrtoj utakmici rezultatom 92:91, pa će u finale na CSKA.

Lider tima Aleksej Šved predvodio je tim iz Podmoskovlja sa 25 poena (4/15 za tri) i devet asistencija, a veliki doprinos dao je i Stefan Marković sa 11 poena, uz trojku koja je prelomila meč, za 87:83, na minut i po pre kraja.

Podsetimo, Stefanu Markoviću ističe ugovor na kraju sezone.

Sjajan je bio i Janis Tima sa 24 poena u redovima pobednika.

Sa druge strane, na kraju se pokazala bez pravog efekta partija Rajmara Morgana koji je u koš Himkija ubacio 27 poena. Gosti su, inače, sjajno otvorili utakmicom, serijom 19:5, ali su već do poluvremena igrači himkija uspeli da priđu na 49.44, kasnije i preokrenu u uzbudljivoj završnici.

Plasmanom u VTB finale, Himki je, pomenusmo, popunio još jedno evroligaško mesto, što znači da su ostala još dva.

Jedno će biti poznato nakon polufinala nemačkog plej-ofa između Albe i Oldenburga, a ono preostalo biće popunjeno klubom koji će dobiti specijalnu pozicnicu Evrolige.

Trenutni sigurni učesnici Evrolige 2019/20: Efes, Armani, Barselona, Bajern, Crvena zvezda mts, CSKA, Fenerbahče, Baskonija, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real, Valensija, Žalgiris i Himki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    29. maj 2019 | 22:21

    Bravo Pefi, a sad Djenku za ruku pa kući svojoj!👏👏👏❤⚪❤👍

  • NekoKo

    30. maj 2019 | 09:55

    Ovaj Šved je zlo za tim. Važno je da ubaci najviše poena i da se oko njega sve vrti, da košta kao pola EL a ekipa nije u ništa da osvoji. Da je zaista toliko dobar prosto rečeno igrao bi u CSKA. Jorgos je odličan stručnjak i ako on nije uspeo da sa Švedom ozbiljnije napdne EL, to bi bilo to. Naravno veća je verovatnoća da koš koji odlučuje u važnoj utakmici ubaci Marković, pa makar to bila i trojka, nego gore pomenuti gospodin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA