≫ 

Zašto nije igrao za Srbiju, šta je naučio od Duleta, kako i danas pati zbog Olimpijakosa: Aleks Marić otvorio dušu posle 9 godina!

Australijski reprezentativac koji koji je eksplodirao u dresu crno-belih 2010. godine sumirao je utiske o tome

  • 11

Legendarni košarkaš Partizana, Aleks Marić, osvrnuo se u razgovoru za "basketballsphere" na mnoge detalje iz svoje karijere, a posebno na period proveden u Partizanu u sezoni 2009/10, kada su crno-beli predvođeni Duletom Vujoševićem stigli do fajnal fora i osvojili titulu ABA lige spektakularnom trojkom Dušana Kecmana kada je ostalo samo 0,6 sekundi pre kraja.

Ostala mu je žal zbog fajnal fora u Parizu i poraza od Olimpijakosa u polufinalu, a on ističe.

- Pređe se preko svega i svačega u životu, pa i preko toga. Da li mi je i dalje žao? Jeste! Sada možda i više, ali gura se napred. Srećom, imamo mnogo lepih stvari kojih možemo da se setimo iz te sezone. Bilo je sjajno u svakom smislu - domaće prvenstvo, ABA liga i Evroliga, ne smemo da se žalimo.

Aleks Marić, Miloš Teodosić šutira preko Aleksa Marića; Foto: MN Press

Osvrnuo se i na legendarnu trojku Dušana Kecmana u Zagrebu, kojom su crno-beli srušili Cibonu, iako je do kraja ostalo 0.6 sekundi.

- Stalno čujem kako nam se možda vratilo na fajnal-foru Evrolige za ono što smo uradili protiv Cibone. Na jednu loptu. Siguran sam da je 99 odsto dvorane, svih koji su gledali utakmicu i samih igrača mislilo da je sve gotovo. Pa ja sam krenuo da pružam ruku i… Odjednom – pljus! Ubaci čovek trojku.

Marić danas radi kao trener sa srednjoškolcima i ističe da je mnogo naučio od Duška Vujoševića i Željka Obradovića.

Aleks Marić, Aleks Marić i Duško Vujošević; Foto: MN Press

- Imao sam priliku da sarađujem sa velikim stručnjakom, Duletom Vujoševićem, na šta se nadovezao rad sa Željkom Obradovićem. Neke stvari koje su mi govorili nisam razumeo tada, tek kada sam se povukao iz košarke shvatiš. Kada se emocije slegnu, sve bude čisto - rekao je Marić, koji je otkrio i šta mu je bilo na umu kada je dolazio u Partizan.

Što više naučiti od Vujoševića. A o fajnal-foru i svemu što se dešavalo nije bilo smisla ni razmišljati.

Aleks Marić, Aleks Marić sa peharom šampiona Srbije; Foto: MN Press

Otkrio je i da je hteo da igra za Srbiju, ali da nije mogao da napusti Kengure.

- Nisam ja jači od zakona. Bila je iskrena želja, ali nije se desilo. Mada meni je Australija u jednom smislu dala mnogo, skoro sve u životu. Tu se neću žaliti, zahvalan sam i njima, ali i Partizanu – pre svega Duletu - kao i navijačima.

VIDEO: Danilović: Kako mi je Dule Vujošević promenio karijeru i život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    30. maj 2019 | 14:21

    Sta god da je Vujosevic radio i imao ispade gotovo svi njegovi bivsi kosarkasi ga hvale kao coveka i trenera... Mislim da to dovoljno govori o coveku

  • Zivkoni

    30. maj 2019 | 11:03

    Od duleta je mogo samo da nauci divljastvo i nekulturu!!!

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    30. maj 2019 | 15:30

    Kao juče da je bilo, i Marićeva trojka sa 3/4 terena , imam toplinu oko srca uvek kada se setim dok ovi iz železnika imaju pogled u istoriju čak od 2011' kada su počeli da navijaju za radnički basket,fmp,koledz basket,fmp2...👉👌🔐😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA