≫ 

Toronto nokautirao Golden Stejt na startu NBA finala! Nezaustavljivi Siakam i Lenard vodili Reptorse do pobede (VIDEO)

Nošeni Siakamom i Lenardom, Reptorsi su zadali prvi udarac u velikom finalu

  • 6
Toronto Reptors, Golden Stejt Voriors, NBA finale Stef Kari tuguje, u pozadini je Kajl Lauri iz Toronta; Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su aktuelne šampione NBA lige Golden Stejt Voriorse u prvom meču ovogodišnjeg finala. Kanadski tim slavio je sa 118:109, na krilima sjajnog Paskala Siakama (32 poena, 8 skokova 5 asistencija), koga je pratio i najbolji igrač Reptorsa, Kavai Lenard sa 23 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Toronto Reptors, Golden Stejt Voriors, NBA finale Kavai Lenard u naletu ka košu Golden Stejta; Foto: AP/Tanjug

Uz njih je sjajan doprinos imao i Mark Gasol, koji je postigao 20 poena, a sve to ispratili su i Fred VanVlit (15 poena) i Deni Grin (11 poena).

Golden Stejt je bio oslabljen neigranjem povređenog Kevina Durenta, a Stef Kari nije mogao sam. Postigao je 34 poena uz 5 skokova i isto toliko asistencija, a jedini raspoloženi igrač uz njega bio je Klej Tompson, koji je dodao 21 poen. Jedini dvocifren pored njih bio je Drejmond Grin, koji je ubacio 10 poena, ali je imao tripl-dabl, jer je upisao i po 10 skokova i asistencija.

Toronto je od sredine druge četvrtine preuzeo potpunu kontrolu na utakmici. Iako to nije bilo veliko vođstvo (maksimalno je bilo 12 poena), Reptorsi su konstantno čuvali prednost, a čim bi Voriorsi prišli na 5-6 poena razlike, usledio bi odgovor Lenarda ili Siakama, i Toronto bi se ponovo udaljio od svojih rivala.

Reptorsi su imali ogromnu podršku publike, koja čeka prvu titulu za Toronto u istoriji. Pored klupe je u VIP delu bio i popularni reper Drejk, koji je zdušno bodrio svoj tim, na grancici prljavog, jer je svašta dobacivao protivničkim igračima.

Naredni meč između ovih ekipa na programu je u noći između 2. i 3. juna od 2 sata posle ponoći, a domaćin je takođe Toronto.

Toronto Reptors, Golden Stejt Voriors, NBA finale Drejk dobacuje Drejmondu Grinu; Foto: AP/Tanjug
Toronto Reptors, Golden Stejt Voriors, NBA finale Reper Drejk slavi pobedu; Foto: AP/Tanjug

VIDEO - Luda žurka kod Lebrona na gajbi: Kralj Džejms se opušta uz tompuse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA