≫ 

Zvezda na pobedu od finala KLS-a: Ameri i Čović vodili crveno-bele do trijumfa protiv Mege (FOTO) (VIDEO)

Krenuo je rasplet u domaćoj ligi, crveno-beli u poslednjoj četvrtini slomili rivala

  • 24

Zvezda je povela 1:0 u polufinalu KLS-a protiv Mege, crveno-beli su slavili 83:72 pred novi meč u kojem će ekipa Dejana Milojevića biti domaćin.

Podsetimo, polufinalna serija igra se na dve pobede.

Ekipu Milana Tomića do pobede su "vukli" Amerikanci Bili Beron sa 24 i Kej Si Rivers sa 17 poena, a goste dotukli Dobrić (13p), te Filip Čović (14) sa dve trojke u finišu, koje su definitivno lišile utakmicu neizvesnosti.

Zanimljivo, Zvezda je povela prvi put tek u 24. minutu, a rezultatski se tek "odlepila" u poslednjoj četvrtini i zbog činjenice da su gosti ušli u problem sa ličnim greškama (Mokoka, Bitadze igrali sa po četiri, Fundić izašao u trećoj zbog pet ličnih).

Ašćerić je na drugoj strani bio odličan sa 20 poena, Bitadze još bolji: 12 poena, 8 skokova, 6 asistencija.

Ipak, Gruzin je ušao u problem sa ličnim greškama, deo treće i četvrtu deonicu odigrao je sa četiri faula što ga je prilično limitiralo u defanzivnom smislu. Petu ličnu zaradio je kad je već pobednik bio odlučen. Fundić je takođe ranije završio utakmicu zbog pet penala.

VIDEO: Spektakularan potez Goge Bitadzea 

Mega je ostavila odličan utisak za 35 minuta košarke u "Pioniru". Vodili su gosti gotovo neprekidno 24. minuta, tad je prvi put Zvezda i povela, ali je brzo i izgubila prednost. Tek u završnoj fazi meča tim Milana Tomića je uspostavio pravu kontrolu, osigurao pobedu, i to preko dve Čovićeve trojke, te Beronovog hica van linije 6.75 metara, za miran finiš utakmice.

Valja pomenuti i rolu Ognjena Dobrića, gotovo sve poene je ubacio sa obruča, posle prodora, bio vrlo bitan faktor u trijumfu svog tima.

A nije dobro počelo po crveno-bele. Tromo, bez energije, letargično su ušli u meč, pa je Meginih 7:0 bili prvi alarm za Tomića, koji je još u povoju meča u Davidovcu video nasjlabiju kariju, i "zakucao" ga za klupu, a vratio ga tek u poslednjoj četvrtini.

Koliko je bilo nervoze u prvom poluvremenu kod crveno-belih svedoče i čak četiri tehničke koju su sudije svirale na štetu domaćeg tima (klupa, Tomić, Lazić, Faje)

___ Foto: MN Press

Beron je dalekometnom "paljbom" pokrenuo svoj tim, ali je Mega sve vreme iktirala igru i rezultat. igra u tranziciji savršeno je funkcionisala kod gostiju, živeli su od tog segmenta, u jednom momentu rezultatski pobegli na 27:17. Zvezdu je potom probudio Rivers, a Beron pratio, te su crveno-beli na veliki odmor otišli sa tek minimalnim deficitom.

U nastavku, mic po mic, Zvezda je stigla, pa prestigla prednost Mege, ipak trebalo je uložiti mnogo napora da se održi i poveća razlika.

Na scenu su stupili rivers, Čović i Beron, uglavnom solo rešenjima rešavali "mis meč" situacije spolja i svom timu osigurali solidnu zalihu. Bitadze je upisoa 10 poena u prvom poluvremenu, ali tek  dva u nastavku što je plod Zvezdine agresivne odbrane na Gruzinu.

VIDEO: Blokada sezone u režiji Branka Lazića

Vrlo zanimljivu i sadržajnu utakmicu, garniranu sa nekoliko spektakularnih poteza sa obe strane, gledalo je tek nekoliko stotina navijača u "Pioniru".

Crvena zvezda mts - Mega 83:72 (12:17, 26:23, 20:17, 25:15)

Crvena zvezda: Odžo 4 (5 izg), Lazić 2, Davidovac 2 (5 sk), Faje 7 (9 sk), Beron 24 (4/6 za tri), Nenadić, Simanić, Kešelj, Čović 14, Dobrić 13, Rivers 17 (3/8 za tri), Ristić 2.

Mega: Fundić 10, Bitadze 12 (1/6 za tri, 8 sk), Ašćerić 20, Atić 9, Mokoka 5, Zarić, Janjić, Koprivica 2, Čarapić 8, Ilić 6, Brekić, Mušikić.

___ Dobrić završava akciju poenima na "drugi obruč" Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    2. jun 2019 | 21:45

    Kad nas mlatnete onako kao mi vas onda pricajte inace Psssst miljenici propale drzave..Zvezda Srbija🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Drekavac

    2. jun 2019 | 20:00

    Al rokaju tehnicke, ne zale sudije ima se moze se 😂😂😂

  • J

    2. jun 2019 | 19:24

    A de su delije el sad bojkotuju I kls haahahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA