Kavaj Lenard tužio nekadašnjeg sponzora: Najk me je pokrao!

Zbog krađe loga, Lenard rešio da presavije tabak

  • 0

Toronto Reptorsi igraju veliko NBA finale protiv Golden Stejta. Trenutno je 1:1 i serija se seli u Kanadu. Međutim, njihov najbolji igrač Kavaj Lenard ima problem van terena. Njemu je, kako on tvrdi, kompanija Najk ukrala logo bez odobrenja.

Jedan od najboljih igrača današnjice, Kavaj Lenard, tužio je kompaniju Najk zbog krađe prava na logo koji je navodno on sam dizajnirao. Prema tužbi podnetoj u američkom Okružnom sudu u južnoj Kaliforniji, Najk je zaštitio logo bez njegovog pristanka.

Lenard je do skoro nosio opremu Najka, sve dok negde na sredini ove sezone pregovori nisu prekinuti.  Novi sponzor zvezdi Toronta je Nju Balans.

RJ Markez, koji lokalno pokriva San Antonio Sparse, naveo je detalje optužbi tužbe sa Lenardove strane:

1. U 2011. godini, neposredno nakon što je nacrtan u Nacionalnoj košarkaškoj asocijaciji ("NBA"), Kavaj Lenard je napravio jedinstveni logo koji sadrži elemente koji su mu bili značajni i jedinstveni. Lenard je izradio veliku ruku i unutar ruke je nacrtao stilizovane verzije svojih inicijala "KL" i broj koji je nosio tokom većeg dela svoje karijere, "2." Crtež koji je Lenard napravio bio je produžetak i nastavak crteža koje je stvarao još od svoje koledž karijere.

2. Nekoliko godina kasnije, kao deo dogovora sa Najkom, Lenard je dozvolio toj kompaniji da na određenoj robi koristi logo koji je stvorio dok je Lenard nastavio da koristi logo na ne-najkovim proizvodima.

Dok se Reptorsi pripremaju za treći meč velikog NBA finala, Kavaj Lenard muči muku van parketa. Videćemo iz koliko bitaka će izaći kao pobednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA