≫ 

Zvanično - Cedevita i Olimpija su jedan klub: Ovo nikada niko nije napravio ni u jednom sportu!

Predstavljen je i novi grb

  • 31

Ono što se danima najavljivalo, sada je postalo i zvanično - Cedevita i Olimpija su postali jedno i u budućnosti će se zvati KK Cedevita Olimpija!

Klub koji će nastupati u ABA i slovenačkoj ligi, dok će se u hrvatskoj ligi takmičiti KK Cedevita Junior - ekipa koja će za cilj imati afirmaciju mladih igrača.

Upravo to je rekao vlasnik Cedevite Emil tedeski koji je obrazložio razloge preseljenja u Ljubljanu.

- Sve ovo radimo jer volimo košarku. Stvaramo. Prvi put u Evropi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To niko u Europi nije napravio. Ovo niko nikada nije napravio ni u jednom sportu. Ponosan sam i uzbuđen. Ovo nije dolazak još jednog velikog sponzora u KK Ljubljanu. Ovo nije odlazak jednog kapitala iz jedne države u drugu. Ovo je ravnopravno spajanje dva košarkaška kluba - rekao je Tedeski, a prenosi Index.hr:

KK Cedevita Olimpija Ovako će izgledati grb novog kluba Printskrin: Video/Index.hr

- Sve se radi zbog publike, a u Ljubljani imamo izvanredne uslove. Stožice su košarkaški hram Evrope. Postoji interes za košarkom, jer je Slovenija aktuelni evropski prvak. Odlučili smo se na spajanje kako bismo postali konkurentniji. Istina, nismo bili zadovoljni odnosom u gradu Zagrebu. Činjenica je da nismo u gradu imali tretman u smislu raspodele sredstava za vrhunski sport, nismo mogli igrati utakmice u svom domu i nismo imali status koji je Cedevita svojim rezultatima zaslužila.

Problem za Tedeskija je i taj što Cedevita Junior najverovatnije mora da krene od najnižeg ranga.

- Moram da kažem da ne bih bio sretan. Ne smatramo to uvredom, ali bili bismo žalosni. Ako postoji bilo kakav problem u pravnom smislu, mi ćemo prihvatiti odluku. Ali verujem u aktivnost Cedevite Junior, verujem u rad s mladima. Naravno da je za seniore najbolje da igraju Premijer ligu, jer je to u interesu cele lige, ali ako odluka bude drugačija, mi ćemo je poštovati.

Pomenućemo i to da će Slaven Rimac biti trener novoformiranog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    4. jun 2019 | 13:27

    Нисте први! Први су били КК партизан и КК Игокеа!

  • nscz

    4. jun 2019 | 14:46

    Kako nije. A Partizani i Igokea?

  • PAOK

    4. jun 2019 | 15:05

    Setite se Cokijevih reci: "Niko ne može da zabrani Zvezdi kako da će da se zove". Ahahaaa, pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA