≫ 

Reprezentacija SAD deluje sve moćnije kako se bliži Mundobasket: Potvrđeni Lilard, Lav, Bil, Greg zvao i senzacionalnog Vilijamsona

Teško će bilo ko uspeti da parira ovako jakoj ekipi Amera

  • 7

Selekcija SAD biće, bez dileme, prvi favorit za osvajanje "zlata" na Mundobasketu u Kini, a kako se bliži šampionat izvesno je da će Amerikanci imati moćan sastav za napad na najviše postolje. 

Od ranije je poznato da su učešće na trening kampu pod palicom Grega Popoviča potvrdili Entoni Dejvis (Nju Orleans), Kemba Voker (Šarlot), Donovan Mičel (Juta) i Džejms Harden (Hjuston), a sada su "isplivala" još neka imena sa preliminarnog spiska od 40 igrača, koja će se staviti na raspolaganje Gregu i njegovom stručnom štabu.

Prema pisanju američkih medija, u konkurenciji za odlazak u Kinu biće i Bredli Bil (Vašington), Erik Gordon (Hjuston), Kajl Kuzma (Lejkersi), Demijen Lilard (Portland), Bruk Lopez (Milvoki), Kevin Lav (Klivlend), Si Džej Mekalum (Portland), Pi Džej Taker (Hjuston) i Pol Milsap (Juta) - svi oni su potvrdili svoje prisustvo tokom reprezentativnog kampa početkom avgusta u Las Vegasu.

Popovič je za ovu akciju pozvao i senzacionalnog Zajona Vilijamasona, projektovanu buduću prvu zvezdu NBA, koji će naredne sezone kročti na pozornicu najjače lige na svetu. I on će dobiti šansu da se nametne i pokuša da izbori mesto među najboljih 12 za Kinu.

Univerzitetska atrakcija i nova NBA zvezda Zajon Vilijamson je u konkurenciji za Mundobasket Foto: youtube/printscreen/ESPN

Kao što je poznato, mnogi navijači ostaće uskraćeni za nastup Lebrona Džejmsa koji će okupljanje nacionalne selekcije propustiti zbog snimanja nastavka legendarnog filma Spejs Džem 2 u kojem će nastupiti umesto Majkla Džordana, koji je igrao u prvom delu.

Tek posle finalne serije NBA biće poznato i da li će neko od aktera iz tabora Golden Stejta i Toronta biti u mogućnosti da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu. To skoro siguno neće moći povređeni Durent i Tompson, a ostaje da se vidi da li će Kari i lenard biti deo selekcije Grega Popoviča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    5. jun 2019 | 20:25

    Američki testosteronci. Ne pobeđuje uvek favorit..

  • Realno

    5. jun 2019 | 21:51

    Koliko su naduvani tu sigurno ne možemo da im pariramo ali ne bi mi bili Srbi da im ne prodamo neku foru i iznenadimo ih.....

  • Boske100

    5. jun 2019 | 22:02

    Baš smo se 💩. Bobi, Bjelica, Micić, Jokić, Bogdanović, Teodosić, Kalinić, Jović, Lučić, Gudurić, Dangubić, Lazić, Milutinov, Milosavljević, Nedović, Jelovac. Znam, samo 12 putnika za Kinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA