≫ 

Toronto promašio šut za titulu: Teška povreda Durenta bacila senku na pobedu Voriorsa! (FOTO) (VIDEO)

Golden Stejt "ostao u životu" posle triler završnice

  • 0

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa smanjili su na 3:2 u seriji, pošto su pobedili na gostovanju Toronto u petom meču velikog NBA finala 106:105, koje je obeležila nova teža povreda Kevina Durenta.

Ispostaviće se da su Kari, Kleji ostali Ratnici upisali "Pirovu pobedu" u meču u kojem je sve počelo više nego sjajno. Aktuelni šampion lige poveo je od starta meča tokom kojeg je uspevao da do]e i do dvocifrene prednosti. Ipak, Toronto nije dozvoljavao da se meč prelomi i do samog kraja održavao je rezultatski priključak.

Takođe, gosti su u ovom susretu, prvi put posle 8. maja, imali na raspolaganju i Kevina Durenta koji je rešio da "stisne zube" i požuri sa povratkom na parket, što se ispostavilo kao totalna greška jer se već na startu druge četvrtine teže povredio, pa je uz pomoć saigrača morao sa parketa.

Njegov izostanak nije se odrazio na ostatak ekipe koji je do samog kraja čuvao prednost. Ipak, Raptorsi su uvek bili "tu negde" pa su na 3.5 minuta do kraja uspeli da izjednači a potom i povedu +6. Usledio je potpuno bespotrebni tajm-aut trenera Toronta posle kojeg njegov tim nije uspeo da zadrži ritam koji je imao.

Posle 103:97 Tomson ubacuje trojku, a potom i Stef Kari za nerešen rezultat, da bi usledio još jedan dalekometni šut za 106:103 za goste. Toronto smanjuje na samo poen prednosti, a do kraja Lauri promašuje šut za titulu u poslednjoj sekundi.

Golden Stejt Voriors Toronto Raptors NBA Kari je odigrao još jedan sjajan meč; FOTO: Tanjug/AP

U pobedničkom timu Stef Kari je imao 31 poen, Klej Tomson ga je pratio sa 26 poena, Demarkus Kazins je duel završio sa 14 poena, a Drejmond Grin je upisao po deset poena i skokova. Kevin Durent je odigrao 12 minuta, a postigao je 11 poena.

Sa drugoe strane, Kavai Lenard je ubacio 26 poena uz 12 skokova, Kajl Lauri imao je 18 poena, a Mark Gasol 17.

Da podsetimo, šesti meč na programu je u noći između četvrtka i petka i počinje u 3 sata.

VIDEO - Telegraf u štali Jokića: Upoznali smo njegove mezimce i pratili trke u Somboru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA