≫ 

Zagorac se izvinio Dobriću zbog povrede, pa prokomentarisao "nehumane" uslove u Pioniru! (VIDEO)

Velika vrućina uticala je na košarkaše

  • 16

Junak Partizana iz druge utakmice finalne serije košarkaške Superlige Srbije Rade Zagorac, nije bio na željnom nivou u 3. meču u kojem je slavila Crvena zvezda 96:90, ali je sportski posle meča čestitao rivalu. 

Košarkaš crno-belih iskoristio je priliku da se pored čestitiki i izvini Ognjenu Dobriću kojeg je nehotice povredio u 2. duelu.

- Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, stručnom štabu na dobroj utakmici. Žao mi je zbog povrede Ognjena Dobrića u prethodnoj utakmici, sticajem okolnosti dogodila se u kontaktu sa mnom i zato nije mogao da igra. Ipak, kredit njima što su i bez njega uspeli da odigraju konkurentnu utakmicu i pobede - rekao je Zagorac i dodao:

- Uvek je zanimljivo igrati u živopisnom ambijentu hale Pionir. Ipak, mi smo naše šanse propustili. Imali smo utakmicu, imam osećaj da smo imali utakmicu u svojim rukama. Imali smo do poslednjih minuta, hteli smo egal do kraja, opet su pogodili neke šuteve, a mi smo malo nedisciplinovano igrali u napadu i odbrani i čestitam im na pobedu. Rezultat je 2:1, idemo dalje.

VIDEO: Tehnička greška Zagorca u poslednjem minutu utakmice Crvena zvezda - Partizan

Zagorac je izdvojio jedan detalj utakmice koji je prelomio susret.

- Pustili smo dve njihove trojke. Davidovca i Riversa. To su sve košarkaške stvari koje moraju da se izvedu bolje. Žao mi je zbog toga, jer smo imali priliku. Verovatno je svim navijačima i neutralnim ljudima još zanimljivije, jer se ova serija produžava.

-Jedinu stvar koju možemo da uradimo kako bismo došli do izjednačenja jeste da neke sitne stvari u završnici bolje uradimo. Baza i postulati postoje, energijom i fizički im pariramo, ali neke sitnice pred kraj meča moraju bolje da se izvedu i mislim da je to dovoljno za pobedu.

Takođe, Zagorac nije preterano želeo da komentariše suđenje.

- Ne bih komentarisao suđenje. To je neki razlog zbog koje je svirana tehnička. Previše je tenzije nastalo oko derbija i ovako. Stvorena je situacija koja nije zdrava ni za jedne, ni za druge. Ipak je ovo sport, košarka. I jedni i drugi igraju u ekstremno teškim uslovima, nije nimalo lako. Ne volim da se košarka nipodaštava nekim spoljnim faktorima, ne bih komentarisao ništa - poručio je Zagorac i dodao:

- Suđenje je bilo odlično, vrhunsko, na jako visokom nivou i nije ono bitan faktor.

Pored samog meča, prvotimac Partizana prokomentarisao je i veliku vrućinu u hali.

- I posle druge utakmice sam govorio da ni mišići, ni mozak ne mogu da funkcionišu na optimalnom nivou u ovim uslovima. Nije to dobro ni za jedne, ni za druge. To su faktori koji ne mogu da se promene u ovom trenutku i obe ekipe su spremne na to. Ne bih da svim tim stvarima umanjim trud koji pružaju igrači oba tima - istakao je Zagorac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    16. jun 2019 | 06:37

    Jeste nezgodno..mada je malo bolje kad se ubode u zadnjoj sekundi..pa se i zapeva iz srca.. :)..e nasi grobari, znamo mi bolje od vas nesrecnika sta nam zelite.. Zato vam se nikad, nikad vise, i nece omoguciti da ispunite vase planove. Vasa mrznja je nemerljiva, ali uvek i svugde, nasa snaga i ljubav prema Zvezdi je jaca. Ne treba nam ovaj trofej, uzecemo ga jer ga mali partizan ne zasluzuje.

  • petra prkovic

    16. jun 2019 | 06:06

    da sad se izvinjava a prosli put vodi navijanje uvredljivim pesmama ...e tu je problem,kada budu svi naucili da postuju tudje a vole neizmerno svoje bice bolje...za sve navijace vazi

  • Joni

    16. jun 2019 | 06:55

    Ajde mali nekenjaj vama su nehumani uslovi uvek kad izgubite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA