≫ 

Vujošević ima novi posao, potpisao na godinu dana u komšiluku!

Duče će pokušati da podigne nivo košarke u Klužu

  • 37

Trofejni trener Duško Vujošević na novom je zadatku, i to u Rumuniji, u klubu Univerzitatae iz Kluža, gde je imenovan na funkciju "trenera koordinatora", a potpisao je na godinu dana. Vujoševiću će ovo biti prvi angažman nakon odlaska sa klupe selekcije BiH zbog transplanatcije bubrega, te oporavka koji je imao.

Bivši trener Partizana u utorak je predstavljen u novom klubu, o kojem mu je u superlativu pričao bivši igrač Aleksandar Rašić.

- Srećan sam što sam došao u Kluž, koji je pokazao da je ozbiljan i da ima velike ambicije. Nije mi bilo lako da prihvatim ovu ponudu, ali posle svih informacija koje su stigle do mene, čak i one koje mi je prezentovao lično moj nekadašnji igrač Aleksandar Rašić, uvideo sam da se radi o ozbiljnoj sredini koja želi velike rezultate i na evropskom nivou. Za mene su najvažniji karakter i igrača i stručnog štaba sa kojim ću raditi. Veći deo ekipe biće sačinjen od poptuno novih igrača, posebno onih iz inostranstva. Samo igrači sa pobedničkim duhom će dobiti priliku u Klužu, jer na kraju samo karakter i iskreni i pošteni rad donose rezultate - rekao je Vujošević na predstavljanju.

O Vujoševićevom dolasku pričao je i trener ekipe Mihai Salvašan, on je počastovan što će imati veliko košarkaško ime uz sebe.

- Gospodin Vujošević je jedan od najvećih evropskih trernera, koji je poznat i priznat na svakom koraku najviše zbog ljubavi i posvećenosti košarci. Srećan sam što ga je klub izabrao i odmah sam bez razmišljanja prihvatio predlog da on preuzme glavnu reč. Njegov dolazak biće ogromna prednost za ovaj klub u rumunskoj košarci, a treneri poput Duška Vujoševića ne preuzimaju klubove ukoliko ne žele ozbiljne rezultate. Svi moramo da iskoristimo njegovo iskustvo - rekao je Salvašan.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    18. jun 2019 | 19:41

    Ako predsednik Rumunije navija za Kluz uzece trofej. On radi samo u drzavnim projektima gde se krade i otima. U svim ostalim klubovima je dobijao otkaz

  • Žika Živac

    18. jun 2019 | 17:12

    Hahah veliki stručnjak!

  • Brale

    18. jun 2019 | 17:19

    Au dulo na sta si spao....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA