Amerikanci prejaki za Buluta i Srbiju, Orlovi poraženi na startu Svetskog prvenstva!

Kola se slomila o prvu prepreku na putu odbrane titule šampiona planete

  • 0

Dušan Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić su odbranu titule prvaka sveta u basketu 3x3 u Amsterdamu počeli porazom 21:16 u grupi A i nisu mogli da odgovore na fizikalije Karima Medoksa i šut Robija Humela.

Medoks je imao šest, Humel devet poena, a još po tri su postigli Kenjon Beri i Dejmon Hafmen. Bulut je u našem timu imao sedam, Majstorović pet poena, a Vasić i Savić po dva.

Amerikanci su od starta počeli da pogađaju i rano stvorili prednost od tri, četiri poena. Srbija je poenima Savića i Buluta uspela da se približi na jedan posed zaostatka sredinom meča.

Usledilo je nekoliko faulova uz poene, tehnička greška i nekoliko slobodnih bacanja koja su rivali Srbije pogađali i onda dvojkom iz dva napada uzeli četiri poena pa su brzo otišli na 14:9 i odlepili se.

Do kraja partije su sačuvali svoju prednost i za osam i po minuta rešili pitanje pobednika. Amerikancima pobeda nije donela prvo mesto u grupi, jer je ispred njih Južna Koreja, koja je za pet i po minuta savladala Tursku sa 22:12.

Treća u grupi je naša reprezentacija, četvrta je Turska, a peta je Holandija. Naredni meč Srbija igra protiv Holandije u sredu popodne, a Svetsko prvenstvo traje do 23. juna.

VIDEO - Bulut za Telegraf o novoj sezoni, Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA