≫ 

Jezgro Grizlisa se raspalo: Posle Gasola, otišao i Majk Konli!

Sa svojim "teškim" ugovorom preselio se u Jutu Džez

  • 1

Plejmejker Memfis Grizlisa dugo je bio jedan od dvojice nosilaca igre tima iz Tenesija uz Marka Gasola, a Grizlisi su sada i zvanično potvrdili da su krenuli u "ribild", odnosno ponovnu izgradnju ekipe.

Majk Konli se seli u Solt Lejk Siti u trejdu za Džeja Kraudera, Kajla Korvera, Grejsona Alena i draft pikove, uključujući 23. pika ovogodišnjeg drafta.

Reklo bi se da je Juta prošla bolje u toj razmeni, ali kada se uzmu u obzir Konlijev ugovor koji samo ove godine iznosi 30,5 miliona dolara, a u naredne dve ide do 34,5 miliona onda se postavlja pitanje da li je to zaista tako.

Treba uzeti u obzir i činjenicu da Konli ima 32 godine, da je prethodnih sezona bio opterećen povredama i da je daleko od ol-star forme zbog koje je 2016. godine potpisao ugovor koji je u tom trenutku bio najskuplji u NBA istoriji.

On će se u Juti pridružiti Rudiju Goberu i Donovanu Mičelu kao vodećim igračima Jute. Džezeri su u nedavno završenoj sezoni stigli do plejofa Zapada NBA gde su u prvoj rundi poraženi od Hjuston Roketsa u pet utakmica.

VIDEO - Mičel Donovan gost na finalu Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    19. jun 2019 | 19:21

    Dali neko zna dali ce biti prenos NBA drafta i na kojem kanalu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA