Mornar pravi moćan tim: Posle Šehovića, stigao i Milko Bjelica, želje su Pulen, Nidam...

Ambiciozno su Barani prostupili prelaznom roku

  • 3

Košarkaški klub Mornar iz Bara i naredne sezone imaće visoke ambicije Regionalnom takmičenju, tako i u domaćem šampionatu, na šta upućuje vrlo aktivan prelazni rok uprave. 

Nakon Seada Šehovića (stigao iz Budućnosti), Mornar je doveo još jednog igrača koji je već godinama bio želja barskog kluba, i to još jednog crnogorskog reprezentativca - Milka Bjelicu! Bivši košarkaš Crvene zvezde potpisao je dvogodišnji ugovor sa Baranima,

Vicešampion Crne Gore je i prethodne godine pokušao da dovede Bjelicu, pošto je ovom istekao ugovor sa Crvenom zvezdom, međutim sezonu je završio u Saragosi, a nakon toga je otišao u Japan.

Sa ekipom Alvakr iz Tokija, koji vodi Luka Pavićević, Bjelica je protekle sezone osvojio i šampionsku titulu, uz 13.5 poena u proseku po meču za tim.

Pored Alvakre, Saragose i Crvene zvezde (sa kojom je nedavno postigao dogovor o isplati duga za sezone 2016/17 i 2017/18), Bjelica je, između ostalih, nastupao za Darušafaku, Efes, Baskoniju i Lijetuvos Ritas.

Prema navodima crnogorskih medija, dolazak Seada Šehovića i Bjelice nije ni kraj dolazaka zvučnih imena, jer su na "meti" Barana i Derik Nidam, Džejkob Pulen…

Mornar je prethodno produžio ugovore sa Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Vukotom Pavićem, Markom Mugošom i Radojem Vujoševićem.

 
 
 
View this post on Instagram
Nepuna dva mjeseca nakon što je sa Tojota Alverkom osvojio šampionat Japana, Milko Bjelica (207cm, 35god) stiže u Bar i zadužuje dres Mornara! Dugogodišnji crnogorski reprezentativac obavezao se na dvogodišnju vjernost barskom ABA ligašu koji je po završetku sezone produžio ugovore sa Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Vukotom Pavićem, Markom Mugošom i Radojem Vujoševićem, a prije dva dana pojačao redove sa Seadom Šehovićem! Bjelica je profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, nastupao između ostalog za Baskoniju, Efes, Darušafaku, Litvos Ritas… Sa Crvenom zvezdom osvajao je titulu šampiona ABA lige i prvaka srpske lige, sa Litvas Ritasom osvojio je Eurokup i Baltičku ligu 2009. godine, kao i dvije titule litvanskog prvaka, dok je sa Efesom osvojio Kup Turske. Tridesetpetogodišnji Beograđanin je ove sezone u japanskoj ligi bilježio prosječno 13,05 poena i imao četiri skoka po utakmici. Od sedam igrača koji su dosada produžili ugovor ili prvi put postali članovi Mornara svi su igrali za nacionalne selekcije Crne Gore ili Srbije (Uroš Luković). Bjelica je za reprezentaciju Crne Gore nastupao na šampionatima Evrope 2011. i 2013. godine. @kkmornarbar #ponosbara #kscg #abaligaA post shared by KK MORNAR BAR (@kkmornarbar) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    22. jun 2019 | 19:32

    Ako zatreba trener a vidim imate para docice Trinkijeri ali ne ispod 0,8 miliona

  • Xxx

    22. jun 2019 | 20:56

    Mocan tim??? Sehovic, Bjelica... Vi nas zezate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA