≫ 

Srbija demolirala Francusku za polufinale Svetskog prvenstva u basketu! (FOTO)

Srpski basketaši prošli su u polufinale Svetskog prvenstva pobedom nad ekipom Francuske

  • 4

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedila je 20:12 u uzbudljivom meču u kom su naši momci rano zaostajali čak 4:0, a onda su odbranom uspeli da se vrate i pobede.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dušan Bulut sa sedam poena, Marko Savić i Dejan Majstorović su imali po pet, a Mihailo Vasić tri. Kod Francuza je domionirao Dominik Džonti sa osam poena, Šarli Pontan je imao dva, a Luka Disolije i Mikel Var po poen.

Foto: FIBA.com

Francuzi su poveli trojkama Dominika Džontija i zahvaljujući nekolicini bezopletih faulova srpskih igrača. Seriju Francuza prekinuo je dvojkom Dejan Majstorović za 4:2 posle čega je usledio period preciznije odbrane i ukradenih lopti naše ekipe.

Srbija se brzo nakon toga vratila u egal do 5:5, a onda dvojkom Marka Savića u roli od tri poena povela 7:5. Savić se nakon dvojke dobro ubacio pod koš, poentirao je i Srbija je stekla kontrolu rezultata i igre. Francuzi su tada uspeli da se uzdignu i dalekometnim hicima vrate neizvesnost.

Tada je proradio Dušan Bulut. Počeo je da prolazi i proigrava saigrače, pogodio je jednu spektakularnu trojku skokom u stranu i na dva minuta do kraja je bilo 16:10 za Srbiju.

Foto: FIBA.com

Savić je nakon toga pogodio dvojku za 19:12, a pobednik je tada već uveliko bio poznat i samo je potvrđen još jednim poenom srpske selekcije.

Naši reprezentativci će u polufinalu igrati protiv selekcije Letonije u nedelju od 16 sati.

VIDEO - Igrao sam 1 na 1 sa Rakočevićem i evo kako sam se proveo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maverick

    22. jun 2019 | 22:25

    Bravo momci,vi ste ponos Srbije a ne tamo neke balerine što igraju fudbal.Samo da naglasim,protiv balerina nemam ništa,naprotiv,ja volim balerine one prave.

  • Pasa Pujkic

    22. jun 2019 | 21:44

    Ljudi, nisu trojke, nego dvojke. U basketu nema trojki

  • Serbon

    22. jun 2019 | 21:38

    Bravo momci. Svaka čast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA